18.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Κραϊόβα 2-0: Άνετη νίκη στο τελευταίο φιλικό και επιστροφή στην Ελλάδα (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την κυπελλούχο Ρουμανίας του Μαρίνου Ουζουνίδη με σκόρερ Βαλμπουενά και Εμβιλά και το βράδυ επιστρέφει στην Αθήνα

Με νίκη απέναντι στην κυπελλούχο Ρουμανίας, Κραϊόβα (2-0) ολοκλήρωσε τη σειρά των φιλικών του επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους ενόψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης στον Β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε εκ νέου το 4-3-3 με Σουρλή και Κουντέ στη μεσαία γραμμή, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Καλογερόπουλο – Σαπουντζή. Ξεκουράστηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και αγωνίστηκε στη θέση του ο Αχμέντ Χασάν που ήταν εξαιρετικός και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει ένα τρομερό γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα στο τελευταίο του φιλικό τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Μόλις στο 9ο λεπτό, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε.

Ο Ραντζέλοβιτς ανατράπηκε όταν μπήκε στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα και από εκεί ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε το 1-0.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κουντέ που έδωσε φοβερή ενέργεια στη μεσαία γραμμή έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Ο Καμερουνέζος που βρίσκει τα πατήματα του, είχε εξαιρετική εικόνα και άλλο ένα σουτ.

Το 2-0 ήρθε στο 45ο λεπτό. Από την εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Γάλλος αμυντικός μέσος πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και έγραψε το 2-0.

 

Στο δεύτερο μέρος, οι Ρουμάνοι επιχείρησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο ο Κρίστινσον με εξαιρετική επέμβαση σε εκτέλεση πέναλτι του.

Ο Νίστουρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του (μαρκάρισμα του Σουρλή), αλλά ο Ισλανδός γκολκίπερ με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε άνετα το προβάδισμα του και έφυγε με νίκη στις αποσκευές του.

 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον (67′ Σα), Λαλά, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (46′ Καλογερόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κουντέ (54′ Βρουσάι), Σουρλής, Βαλμπουενά (67′ Σαπουντζής), Ραντζέλοβιτς, Χασάν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς