27.3 C
Athens

Η μεγάλη Ιταλία έστειλε τους Βέλγους σπίτι τους!

Οι Ιταλοί υπενθύμισαν στους Βέλγους πως πρέπει να φάνε πολλά ψωμιά ακόμη μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο που θα τους επιτρέπει να αποκλείουν μια τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια

Η τρομερή Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι στα ημιτελικά! Στο Μόναχο η εκπληκτική Σκουάντρα Ατζούρα πανηγύρισε την πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο (2-1) που πάλεψε, αλλά δεν είχε ούτε την οργάνωση, ούτε την αποτελεσματικότητα των Ιταλών. Στους «4» η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε κινητήριο μοχλό τον Ντε Μπρόινε που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και τον πάρα πολύ δραστήριο Ντοκού που έκανε άνω κάτω τη δεξιά πλευρά των Ιταλών και έδωσε φοβερές βοήθειες στον Λουκάκου.

Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι πάντως απείλησε δις στην κόντρα στο πρώτο μέρος: Πρώτα με τρομερό αριστερό ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ντοναρούμα και στη συνέχεια άνοιξε στον Λουκάκου που με πλασέ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ιταλό γκολκίπερ που απομάκρυνε ενστικτωδώς. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι Ιταλοί προηγήθηκαν.

Ο Ιμόμπιλε έπεσε στην περιοχή, οι Βέλγοι έχασαν ξανά την κατοχή, ο Μπαρέλα με μαγική ενέργεια πέρασε ανάμεσα σε δύο παίκτες και εκτέλεσε για το 0-1 που απλοποίησε σε τρομακτικό βαθμό τα πράγματα για τους Ιταλούς στο 31ο λεπτό.

 

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κιέζα δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά αστόχησε και στο 44′ ο Ινσίνιε πέτυχε ένα από τα αγαπημένα του γκολ! Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Νάπολι έβγαλε από το κάδρο τον Τίλεμανς, συνέκλινε στην περιοχή αφού βρήκε χώρο και εκτέλεσε με φάλτσο για το 0-2.

 

Οι Ιταλοί έμειναν στους πανηγυρισμούς και στην αμέσως επόμενη φάση το Βέλγιο ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Ντοκού πέταξε την μπάλα μπροστά από τα δεξιά, ο Ντι Λορέντσο τον έσπρωξε και ο Βίντσιτς υπέδειξε το πέναλτι από το οποίο ο Λουκάκου έκανε το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να πιέσει ψηλά στο δεύτερο μέρος παρά το υπέρ της προβάδισμα: Ήθελε ένα τρίτο γκολ και το έψαξε με Ινσίνιε και Κιέζα.

Παρόλα αυτά οι Βέλγοι άντεξαν και μάλιστα με τις αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Σπινατσόλα απέτρεψε το 2-2 – ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας και αυτό συνιστά μεγάλη απώλεια – ενώ ο Ντοκού συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Ντι Λορέντσο.

Τα λεπτά περνούσαν, η Ιταλία ξεκίνησε να οχυρώνεται στο φρούριο της και ο Ντοναρούμα πραγματική πίεση στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν αισθάνθηκε με αποτέλεσμα στο φινάλε οι Ιταλοί να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «4».

ΒΕΛΓΙΟ – ΙΤΑΛΙΑ 1-2

Σκόρερ: 45+2′ πεν. Λουκάκου / 31′ Μπαρέλα, 44′ Ινσίνιε

Γήπεδο: Αλιάνζ Αρένα – Μόναχο

Διαιτητής: Βίντσιτς (ΣΛΟ)

Κίτρινες: Τίλεμανς / Βεράτι, Μπεράρντι

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ (69′ Σαντλί / 73′ λ.τρ. Πρατ), Βίτσελ, Τίλεμανς (69′ Μέρτενς), Τοργκάν Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80′ λ.τρ. Έμερσον), Μπαρέλα, Βεράτι (74′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι), Κιέζα (90+1′ Τολόι), Ιμόμπιλε (74′ Μπελότι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς