19.7 C
Athens

Μπαρτσελόνα: Η κρίσιμη συνάντηση Λαπόρτα – Τέμπας για το μέλλον του Μέσι!

Ο Ζοάν Λαπόρτα θα πραγματοποιήσει εντός της Παρασκευής (2/7) συνάντηση με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή με την ομοσπονδία και να προχωρήσει η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι, όπως αναφέρει η ισπανική «SPORT».

Είχε δεν είχε για ακόμα μία φορά η παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει «σίριαλ», καθώς υπάρχουν ακόμα «εμπόδια» που καλούνται οι Καταλανοί να προσπεράσουν για τον κρατήσουν στο «Καμπ Νόου».

Μπορεί ο Αργεντινός σταρ μετά την έλευση του Ζοάν Λαπόρτα και τις μεταγραφικές ενισχύσεις του ισπανικού συλλόγου να είναι πρόθυμος να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «μπλαουγκράνα», όμως η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φαίνεται.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (1/7) ο Λίο έχει μείνει ελεύθερος, με την Μπαρτσελόνα να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επισπεύσει την ανανέωση του συμβολαίου του. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών εντάσσεται και η σημερινή (2/7) συνάντηση του Λαπόρτα με τον Τέμπας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της La Liga έχει προειδοποιήσει τους ιθύνοντες του συλλόγου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σχετικά με την υπογραφή του Μέσι, καθώς αν δεν μειώσει συνολικά τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της, δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει.

Σύμφωνα με το financial fair, το όριο που δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει μία ομάδα της La Liga για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της είναι στα 382,7 εκατ. ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διοργανώτρια αρχή θα μπορούσε να μην της επιτρέψει να κάνει νέο συμβόλαιο στον Μέσι ή στους νέους παίκτες που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι, εάν δεν συμμορφωθεί με τους οικονομικούς κανονισμούς.

Οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στο ανώτατο όριο μισθών που επιβάλλεται στο πρωτάθλημα και ως εκ τούτου η συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών κρίνεται απαραίτητη.

«Η Μπαρτσελόνα έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο των μισθών. Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Μέσι, αλλά για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να κάνουν περικοπές αλλού», ανέφερε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (29/6) ο Τέμπας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς