17.7 C
Athens

Γκιγιέρμε, όπως Ζε Ελίας και Ντουντού (Videos)

Με αφορμή την μεταγραφή του Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό, το FWS.GR σας υπενθυμίζει τις περιπτώσεις των δύο προηγούμενων Βραζιλιάνων κεντρικών χαφ που πέρασαν από τους ερυθρόλευκους

Στην ποιοτική ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής για τη νέα σεζόν προχώρησε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Γκιγιέρμε από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος μέσος θα φοράει τα ερυθρόλευκα για τα τρία επόμενα χρόνια και σαφέστατα με το πλούσιο βιογραφικό του και τις αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, που κουβαλάει» στην καριέρα του, ενδέχεται να αποδειχθεί σε ιδιαίτερα σημαντική μονάδα για τους Πειραιώτες.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έρχεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία γεμάτος όρεξη για διακρίσεις και προερχόμενος από την La Liga.

Με αφορμή την μεταγραφή του Γκιγιέρμε, το FWS.GR έρχεται να σας υπενθυμίσει άλλες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις Βραζιλιάνων κεντρικών χαφ, που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ομάδα του Πειραιά.

Ο λόγος για τους Μοεντίμ Ζε Ελίας και Ντουντού Σεαρένσε, οι οποίοι επίσης είχαν έρθει σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, κάνοντας την διαφορά στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ζε Ελίας ο «εξολοθρευτής»

Ο Μοεντίμ Ζε Ελίας είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2000 από την Ίντερ και ενώ ήταν μόλις 25 ετών.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη αποκτήσει εξαιρετικές σχέσεις με τον σύλλογο του Μιλάνο από την μεταγραφή του Γρηγόρη Γεωργάτου το προηγούμενο καλοκαίρι (σ.σ. με τον «Γκέο» να επιστρέφει στους Πειραιώτες εκείνη τη χρονιά δανεικός από την Ίντερ). Με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει κλειστό τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Το γεμάτο δυναμισμό παιχνίδι του, το πάθος του και τα έντονα ηγετικά του χαρακτηριστικά τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις. Μάλιστα από το καλοκαίρι του 2001, με τον ερχομό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την Εθνική Γαλλίας Κριστιάν Καρεμπέ από την Μίντλεσμπρο, ο Βραζιλιάνος μαζί με τον νυν αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στα χαφ.

Μοναδικό του «ψεγάδι» τα πολλά του νεύρα και οι συχνές του κόκκινες κάρτες…
Στον Ολυμπιακό κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα (2001, 2002, 2003) αποτελώντας ένα από τα πλέον χρήσιμα γρανάζια στην μεσαία του γραμμή

Ντουντού το «πολυεργαλείο»

Ο δεύτερος χρονικά Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ, που είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό στο πέρασμα των 20 τελευταίων ετών δεν ήταν άλλος από τον Ντουντύ Σεαρένσε.

Μάλιστα, ο τότε διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης το καλοκαίρι του 2008 είχε ξοδέψει το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου από τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να φτάνουν το 1.5 εκατ. ευρώ.

Ο Ντουντού στα τρία χρόνια όπου αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (2009, 2011) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (2009). έχοντας προπονητή τις χρονιές των τίτλων τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήταν ένα πολυεργαλείο πολυτελείας, πετυχαίνοντας ορισμένα πολύ σημαντικά γκολ.

Με αποκορύφωμα το δικό του 2-2 στον αξέχαστο τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 2 Μαϊου του 2009 (15-14 στα πέναλτι 4-4 παρ. 3-3 καν. αγώνας).

Απολαύστε στα παρακάτω videos ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές των Ζε Ελίας και Ντουντού στον Ολυμπιακό

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς