23.8 C
Athens

Ρονάλντο: Ο «βασιλιάς» του Instagram, παίρνει για μία δημοσίευση 1,8 εκατ. ευρώ

O Κριστιάνο Ρονάλντο μετράει 308 εκατ. followers στο Instagram, ενώ συνολικά στα social media χάνει κανείς το μέτρημα στην προσπάθειά του να μετρήσει όλους εκείνους που ακολουθούν τον Πορτογάλο σταρ στους λογαριασμούς του.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους βρίσκεται πρώτος στην ετήσια λίστα των πλούσιων διασήμων του Instagram, που πληρώνονται για τις χορηγούμενες δημοσιεύσεις τους στο Instagram.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις του στα social media, από ότι κερδίζει κάνοντας αυτό που αγαπά, να παίζει ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως τα έσοδα του 36χρονου από το Instagram ανέρχονται σε περισσότερα από 33 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό μεγαλύτερο από τον μισθό που λαμβάνει στη Γιουβέντους (31 εκατ. ευρώ).

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η εταιρεία ενημέρωσης για το μάρκετινγκ στα social media, Hopper HQ, για διαφημίσει ένα προϊόν στον προσωπικό του λογαριασμό ο CR7 λαμβάνει ως αμοιβή 1,6 εκατ. δολάρια ή 1,4 εκ. ευρώ.

Ο άσος των «μπιανκονέρι» και της εθνικής Πορτογαλίας άφησε μάλιστα πίσω του celebrities όπως οι Ντουέιν Τζόνσον, Αριάνα Γκράντε, αλλά και τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει καταλάβει την 7η θέση με 979.000 ευρώ.

Βέβαια, το 2019 ο Ρονάλντο κατείχε την 3η θέση, με τον Μάικ Μπάνταρ, συνιδρυτή της βρετανικής εταιρείας μάρκετινγκ social media, HopperHQ.com, να αναφέρει:

«Με την έναρξη του Euro νωρίτερα μέσα στον μήνα και μετά από μια σειρά αμφιλεγόμενων κινήσεων μάρκετινγκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η παρουσία του Ρονάλντο (στο Instagram) έχει εκτοξευθεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς