16.7 C
Athens

Ελβετία – Ισπανία: Αυξημένη η ανησυχία των γιατρών για την παρουσία φιλάθλων στην Αγία Πετρούπολη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι γιατροί στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον προημιτελικό του EURO 2020 ανάμεσα σε Ελβετία και Ισπανία.

Η πρώτη αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2/7) στις 19:00 στην Αγία Πετρούπολη, με τους Ελβετούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τη Φούρια Ρόχα για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι γιατροί στη Ρωσία παρακολουθούν ανήσυχοι τους φιλάθλους των δύο ομάδων να καταφθάνουν στην Αγία Πετρούπολη, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη πόλη της Ρωσίας, η οποία κατέγραψε περισσότερους από 100 θανάτους ημερησίως αυτή την εβδομάδα.

«Ως γιατρός, φυσικά, είμαι αντίθετος στη διοργάνωση οποιονδήποτε μαζικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο Αλεξέι Ντμιτρίεφ που εργάζεται στο νοσοκομείο Mariinskaya. «Φυσικά αναμένουμε αύξηση των ασθενών μετά τη διεξαγωγή τέτοιων μαζικών γεγονότων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Πέμπτη (1/7) πως η ανάμιξη φιλάθλων στις πόλεις υποδοχής του Euro 2020, τα ταξίδια και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έχει αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά 10%.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς