17.6 C
Athens

Ανιέλι: Δεν φοβόμαστε τον Τσέφεριν, πάνω απ’ όλα είναι ο νονός της κόρης μου

Ο Αντρέα Ανιέλι με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκτελεστικού διευθυντή της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, αναφέρθηκε στην European Super League, αλλά και στον Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας πως δεν φοβάται τις απειλές του προέδρου της UEFA.

H UEFA τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως δεν θα τιμωρήσει τους τρεις αποστάτες της ESL, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους, παρά τις αρχικές απειλές της ότι θα τις αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Ο πρόεδρος της Βέκια Σινιόρα, ο οποίος υπερασπίστηκε σθεναρά την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μίας κλειστής λίγκας, αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Αριβαμπένε.

«Λάβαμε μια επιστολή από την UEFA που μας έκανε δεκτούς στο επόμενο Champions League. Δεν μπορώ παρά να πω πώς από την πλευρά μας ανοίγουμε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν φοβόμαστε τις απειλές. Η πραγματική επιτυχία θα είναι όταν επιστρέψουμε στο διάλογο προς το συμφέρον όλων», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ομορφιά ξεκινά με τη φάση των νοκ-άουτ. Ένα γκολ αλλάζει το παιχνίδι. Σε αυτό το πλαίσιο, το μέλλον του ποδοσφαίρου πρέπει να αναλυθεί, γιατί σκεφτόμαστε την επόμενη γενιά. Σήμερα τα παιδιά ακολουθούν τους παίκτες και τα μεγάλα γεγονότα. Υπάρχει ανάγκη για σοβαρή ανάλυση και αναθεώρηση, μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές διοργανώσεις σε μια ελεύθερη αγορά. Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ρωτήσαμε εάν η μονοπωλιακή θέση της UEFA είναι νόμιμη ή καταχράται τη θέση της. Όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες», ενώ όσον αφορά τη σχέση του με τον Τσέφεριν τόνισε:

«Πιστεύω ότι με την άμεση παραίτηση από τις θέσεις μου συμπεριφέρθηκα με τον πιο σωστό τρόπο. Ο Αλεξάντερ παραμένει ένα άτομο που σέβομαι και πάνω απ’ όλα ο νονός της κόρης μου. Ο χρόνος θα θεραπεύσει τις πληγές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς