20.2 C
Athens

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ολυμπιακός 1-2: Ανατροπή με κορυφαίο Τσούμιτς!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Τσούμιτς που είχε γκολ και ασίστ ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην Αυστρία - Αγωνία για τον Τικίνιο που αποχώρησε τραυματίας

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή (1-2) της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και κατέγραψε την τρίτη νίκη του στα 4 πρώτα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία. Σκόρερ της ερυθρόλευκης ανατροπής οι Χασάν και Τσούμιτς.

Μετά τη χθεσινή ήττα από την Ζάλτσμπουργκ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό απέναντι στην κυπελλούχο Βουλγαρίας. ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο Σβαρτζ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Τσούμιτς (1 γκολ, 1 ασίστ) υπέγραψε την πρώτη  ανατροπή της χρονιάς.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο επικρατεί αγωνία για τον Τικίνιο Σοάρες που σε μία εξαιρετική μέρα για τον ίδιο, χτύπησε στον ώμο και αποχώρησε τραυματίας.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και απείλησαν με Τικίνιο και Χασάν, ωστόσο καμία από τις προσπάθειες τους δεν κατέληξαν στο βάθος της εστίας. Οι Βούλγαροι ισορρόπησαν το ματς μετά το 20λεπτο, βρήκαν κι αυτοί της δικές τους ευκαιρίες, όμως το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους (0-0) κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν το ίδιο καλά και στην επανάληψη, με τον Τικίνιο να έχει κέφια και να απειλεί συνεχώς είτε με το αριστερό πόδι, είτε με το κεφάλι, ωστόσο στο 56′ στάθηκε άτυχος και αποχώρησε από την αναμέτρηση με έντονους πόνους στον ώμο.

Τελικά αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν η ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο 58′. Ο Αχμέντοβ, που ξεχάστηκε από τον Λαλά, βρέθηκε αμαρκάριστος εντός της μεγάλης περιοχής και σκόραρε με το κεφάλι.

ΤΟ 1-0 ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Χασάν με τρομερό τελείωμα και μετά από μία εξαιρετική ερυθρόλευκη ανάπτυξη και την τελική πάσα του Τσούμιτς έγραψε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσα.
ΤΟ 1-1 ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ
Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙΚΙΝΙΟ
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί κυρίως από τον αέρα, μέχρι να έρθει ο εκπληκτικός απόψε Νίκολα Τσούμιτς να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Σέρβος επιθετικός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή, πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Χασάν κι έστειλε τη μπάλα με στυλ και άνεση στα βουλγάρικα δίχτυα για το τελικό 1-2 στο 80′.
Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έψαξε τη δική της απάντηση μέχρι το τέλος, αλλά ο Ζοσέ Σα και η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εκεί για να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο και να χαρίσει την τρίτη νίκη σε  σε τέσσερις φιλικές εμφανίσεις στην Αυστρία.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Λαλά, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κουντέ, Βαλμπουενά, Χασάν, Τικίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σα, Ανδρούτσος, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Τσούμιτς, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα, Χασάν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς