13.2 C
Athens

Σουηδία – Ουκρανία 1-2: Ο Ντόβμπικ υπέγραψε επική πρόκριση στο 121′!

Η Ουκρανία στα προημιτελικά του EURO! Με ήρωα στις καθυστερήσεις της παράτασης τον 24χρονο Άρτεμ Ντόβμπικ (σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του), η ομάδα του θρυλικού Σεφτσένκο «σκότωσε» τη Σουηδία και προκρίθηκε στους «8» όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αγγλία στη Ρώμη!

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΤΝΙΠΡΟ

 

Το πρώτο μέρος ανήκε κατά κύριο λόγο στους Ουκρανούς που και χώρους έβρισκαν και έβλεπαν μια ομάδα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και να απειλήσει. Μάλιστα, προηγήθηκε στο 27ο λεπτό.

Ο Σαπαρένκο από τα αριστερά βρήκε με βαθιά μπαλιά στα δεξιά τον Καραβάεφ, αυτός έδωσε στον Γιαρμολένκο που έβγαλε φοβερή σέντρα με το εξωτερικό για τον Ζιντσένκο. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έπιασε το σουτ με το εξωτερικό και έκανε το 0-1.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΖΙΝΤΣΕΝΚΟ

 

Η Σουηδία ισοφάρισε την Ουκρανία στο 42ο λεπτό και παρότι νωρίτερα δεν δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Φόρσμπεργκ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε στον Ζαμπάρνι και πήρε ύψος αιφνιδιάζοντας τον Μπούστσαν για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΟΡΣΜΠΕΡΓΚ

 

Οι καλύτερες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν μετά το 55′ όπου είδαμε τρία δοκάρια! Πρώτα ο Σίντορτσουκ έχασε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα στους Ουκρανούς και δύο λεπτά αργότερα στην αντεπίθεση ο Ίσακ πέταξε στον Φόρσμπεργκ που σημάδεψε το δοκάρι του Μπούστσαν.

Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας προσπάθησε με την ατομική του ποιότητα και την κλάση του να κρίνει το παιχνίδι, καθώς είχε και δεύτερο δοκάρι – σημάδεψε το οριζόντιο στο 69′. Νωρίτερα, ο Κουλουσέφσκι είχε υποχρεώσει σε εξαιρετική επέμβαση τον Μπούστσαν, με τους Ουκρανούς να απειλούν μονάχα με ένα σουτ του Γιαρμολένκο.

Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς κουρασμένες και όλα έδειχναν παράταση, όπως και εν τέλει συνέβη, αφού στο 90′ ο Κουλουσέφσκι άργησε να εκτελέσει και του έβαλε το τάκλιν ο Ζαμπάρνι για να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στην παράταση διαταράχθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Στο όγδοο λεπτό του πρώτου μέρους ο Ντάνιελσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα σήκωσε ψηλά το πόδι και με τις τάπες βρήκε τον Μπεσέντιν – που αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο, μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στην αναμέτρηση – και κατόπιν εξέτασης της φάσης στο VAR, ο Ορσάτο του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

Λίγο οι αλλαγές, λίγο η κούραση, λίγο οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και αλλαγών, οι ομάδες έδειχναν πως θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπως είχαν κάνει μερικές ώρες νωρίτερα η Γαλλία με την Ελβετία.

Κι όμως! Η χρυσή αλλαγή του Σεφτσένκο στις καθυστερήσεις, ο 24χρονος επιθετικός της Ντνίπρο Αρτέμ Ντόβμπικ με υπέροχη κεφαλιά μετά τη συστημένη σέντρα του Ζιντσένκο έγραψε το 2-1 για τους Ουκρανούς, οι οποίοι στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους!

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1-2

Σκόρερ: 43′ Φόρσμπεργκ / 27′ Ζιντσένκο, 120+1′ Ντόβμπικ

Γήπεδο: Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη

Διαιτητής: Ορσάτο (ΙΤΑ)

Κόκκινες: 99′ Ντάνιελσον

Κίτρινες: Κουλουσέφσκι, Φόρσμπεργκ / Γιαρμολένκο, Ντόβμπικ

Σουηδία (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (83′ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83′ Μπένγκτσον), Όλσον (101′ Ελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Λάρσον (97′ Κλάεσον), Κουλουσέφσκι (97′ Κουάισον), Ίσακ (97′ Μπεργκ).

Ουκρανία (Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κρίστσοφ, Ματβιγένκο, Σίντορτσουκ (118′ Μπέζους), Στεπανένκο (94′ Μακαρένκο), Σαπαρένκο (61′ Μαλινόφσκι), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106′ Ντόβμπικ), Γιάρεμτσουκ (91′ Μπεσέντιν / 101′ λ.τρ. Τσιγκάνκοφ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς