18.7 C
Athens

Αγγλία – Γερμανία 2-0: Deutschland aus, η παρέα του Στέρλινγκ στους «8»!

Η ομάδα που δεν μπορούσε να νικήσει τους Ούγγρους αποχαιρέτησε το EURO 2020 και το όνειρο των Άγγλων για ένα τρόπαιο στον 21ο αιώνα συνεχίζεται

Και πώς να μην πιστεύουν ότι… It’s Coming Home; Η Αγγλία με μεστή εμφάνιση χτύπησε σαν την… κόμπρα τη Γερμανία και με δύο γκολ μετά το 75′ (2-0) την πέταξε εκτός διοργάνωσης και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Δανία – Τσεχία με φόντο μια θέση στα ημιτελικά!

Ο Γκάρετ Σάουθγκεϊτ παρέταξε σύστημα με τριάδα κεντρικών αμυντικών – καθρέφτη στη διάταξη των Γερμανών και δικαιώθηκε απόλυτα στο φινάλε, αφού η ομάδα του προκρίθηκε και μάλιστα δεν έχει δεχθεί γκολ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που μπήκαν δυνατά οι Γερμανοί, οι Άγγλοι ισορρόπησαν και έδειξαν πως μπορούν να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Στο 27′ ο Μαγκουάιρ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πίκφορντ κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση στο τετ α τετ του Βέρνερ.

Σημειώνεται πως στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κέιν είχε μοναδική ευκαιρία να βάλει σε θέση οδηγού τους Άγγλους, ωστόσο επέλεξε να μην εκτελέσει και να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Χούμελς να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Ο Χάβερτς ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιδείξει η Γερμανία και στο 48′ με δυνατό δικό του σουτ υποχρέωσε τον Πίκφορντ σε πολύ μεγάλη επέμβαση. Οι Άγγλοι περιόρισαν τα ανεβάσματα του φορμαρισμένου Γκόζενς χάρη στους Τρίπιερ – Σακά και όταν έβρισκαν χώρους προσπαθούσαν να τους αξιοποιήσουν.

Το γκολ των Άγγλων ήρθε στο 75ο λεπτό. Από ωραία κυκλοφορία μπάλας και συνεργασία του Στέρλινγκ με τον Κέιν και τον Σο, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στον πρώτο που πέτυχε το τρίτο του γκολ με πλασέ από τη μικρή περιοχή για το 1-0. Ήταν το τρίτο του στα τέσσερα ματς των Άγγλων και ο πρώτος σκόρερ – και μοναδικός μέχρι το 2-0 του Κέιν – στα παιχνίδια των ομίλων.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ

 

Ο Μίλερ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 81′ με το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ και η Γερμανία το πλήρωσε με δεύτερο γκολ. Ο Γκρίλις από αριστερά άνοιξε για τον Κέιν που με κεφαλιά έσπασε την γκίνια και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΚΕΙΝ

 

ΑΓΓΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-0

Σκόρερ: 75′ Στέρλινγκ, 86′ Κέιν

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Διαιτητής: Μάκελι (ΟΛΛ)

Κίτρινες: Ράις, Φίλιπς, Μαγκουάιρ / Γκίντερ, Γκόζενς

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Ράις (88′ Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Σακά (69′ Γκρίλις), Κέιν

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τζαν), Χούμελς, Γκόζενς (88′ Σανέ), Κρόος, Γκορέτσκα, Χάβερτς, Μίλερ, Βέρνερ (68′ Γκνάμπρι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς