22.6 C
Athens

Νέος προπονητής των Μάβερικς ο Τζέισον Κιντ

Ο Τζέισον Κιντ είναι ο αντικαταστάτης του Ρικ Καρλάιλ (σ.σ.: αποχώρησε ύστερα από 13 χρόνια) στην τεχνική ηγεσία των Ντάλας Μάβερικς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Δευτέρας (28/6).

Παράλληλα, ο Νίκο Χάρισον ανέλαβε τη θέση του General Manager από την οποία αποχώρησε ο Ντόνι Νέλσον έπειτα από 24 σεζόν! Ο Χάρισον είναι ο πρώην CEO της Nike.

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, έδωσε τα ηνία στον Τζέισον Κιντ, ο οποίος ως παίκτης είχε αγωνιστεί στο Ντάλας από το 1994 έως το 1996 και από το 2008 έως το 2012, κατακτώντας το ΝΒΑ, το 2011.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον J-Kidd και την οικογένειά του στο Ντάλας,. Έχει νοοτροπία νικητή που τον έφερε στο Hall of Fame ως παίκτη και τον βοήθησε να εδραιωθεί με επιτυχία στις προπονητικές τάξεις του NBA» είπε ο ιδιόρρυθμος Κιούμπαν.

Ο 48χρονος (23/3/1973) Αμερικανός Τζέισον Κιντ, ο οποίος βρισκόταν στο προπονητικό επιτελείο των Λος Άντζελες Λέικερς (2019-2021), τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις: «Το Ντάλας είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου ως παίκτης και θέλω να ευχαριστήσω τον Μαρκ Κιούμπαν για την ευκαιρία που μου δίνει να επιστρέψω ως προπονητής».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς