21 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Πρώτη η Αργεντινή με παράσταση και ρεκόρ από τον Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν απολαυστικός κόντρα στη Βολιβία με δύο γκολ και μία ασίστ στη νίκη πρωτιάς στον όμιλο με 4-1, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών στην Εθνική Αργεντινής - Η Ουρουγουάη νίκησε την Παραγουάη με 1-0 και κατέλαβε τη 2η θέση στο γκρουπ

Η Εθνική Αργεντινής συνέτριψε τη Βολιβία με 4-1 για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα, κατέλαβε την 1η θέση στο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ στα προημιτελικά του θεσμού. Μετά την ολοκλήρωση των δύο ομίλων, η Βραζιλία και η Αργεντινή, που πρώτευσαν στα γκρουπ τους, μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες μόνο στον τελικό!

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο γκολ και είχε μία ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα σπουδαίο βράδυ για τον ίδιο, καθώς κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών που κατείχε ο Χαβιέρ Μασεράνο. Πλέον, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έφτασε τις 148 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής (και τα 75 γκολ), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του (147).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ουρουγουάη νίκησε την Παραγουάη με 1-0 και τερμάτισε στη 2η θέση.

Η τελική βαθμολογία στο Group B (σε τέσσερις αγώνες):

1. Αργεντινή 10 (7-2)

2. Ουρουγουάη 7 (4-2)

3. Παραγουάη 6 (5-3)

4. Χιλή 5 (3-4)

5. Βολιβία 0 (2-10)

Τα ζευγάρια των «8» στο 47ο Κόπα Αμέρικα:

3 Ιουλίου:

Περού – Παραγουάη (1)

Βραζιλία – Χιλή (2)

4 Ιουλίου:

Ουρουγουάη – Κολομβία (3)

Αργεντινή – Εκουαδόρ (4)

Ημιτελικοί:

6 Ιουλίου:

Νικητής 4 – Νικητής 3

7 Ιουλίου:

Νικητής 1 – Νικητής 2

11 Ιουλίου: Τελικός

Στο γήπεδο «Arena Pantanal», της πόλης Κουϊαμπά, η Αργεντινή διέλυσε την ουραγό του πρώτου ομίλου, Βολιβία, με το επιβλητικό 4-1. Ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, στο 33′ με πέναλτι και το 42′ με έξοχη λόμπα με το αριστερό, και μια ασίστ στον Γκόμες στο 6′, ήταν ο πρωταγωνιστής για την Αλμπισελέστε. Η Βολιβία μείωσε προσωρινά με τον Σααβέδρα στο 60′, ενώ ο Λαουτάρο Μαρτίνες διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 65.

Το 1-0 του Γκόμες:

Το 2-0 του Μέσι από το σημείο του πέναλτι:

Το 3-0 από τον Μέσι:

To 3-1 της Βολιβίας:

Το 4-1 της Αργεντινής:

Φάσεις από το Βολιβία – Αργεντινή:

Τα highlights της αναμέτρησης:

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Nilton Santos», της πόλης Ρίο ντε Τζανέιρο, η Ουρουγουάη νίκησε την Παραγουάη με 1-0 και τερμάτισε στη 2η θέση, αφήνοντας τρίτους τους Παραγουανούς. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με πέναλτι ο Έντινσον Καβάνι στο 21ο λεπτό.

Φάσεις από το Ουρουγουάη – Παραγουάη:

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς