14.4 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: «Χρυσός» βαθμός πρόκρισης για το Εκουαδόρ, 1-1 με τη Βραζιλία!

Το Εκουαδόρ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη (βαθμολογικά αδιάφορη) Βραζιλία και προκρίθηκε ως τέταρτο στην προημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα!

Στο άλλο παιχνίδι του Group B, το Περού νίκησε τη Βενεζουέλα με 1-0 και κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο, ενώ η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο έμενε στην 5η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η τελική βαθμολογία στο Group B (σε τέσσερις αγώνες):

1. Βραζιλία 10 (10-2)

2. Περού 7 (5-7)

3. Κολομβία 4 (3-4)

4. Εκουαδόρ 3 (5-6)

5. Βενεζουέλα 2 (2-6)

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Pedro Ludovico», της πόλης Γκοϊάνια, Βραζιλία και Εκουαδόρ έφεραν βολική ισοπαλία με σκορ 1-1 για τον Ισημερινό. Ο Τίτε έκανε αρκετές αλλαγές στη βασική σύνθεση της Βραζιλίας, που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και προηγήθηκε με 1-0 στο 37ο λεπτό χάρη στη δυνατή κεφαλιά του Έντερ Μιλιτάο μετά την εκτέλεση φάουλ του Εβέρτον από δεξιά.

Το Εκουαδόρ, όμως, αντέδρασε και ισοφάρισε σε 1-1, στο 53ο λεπτό του αγώνα. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άιρτον Πρεσιάδο από δεξιά και φάση διαρκείας, ο Ένερ Βαλένσια έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Άνχελ Μένα, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο 33χρονος επιθετικός της Κλαμπ Λεόν είχε περάσει ως αλλαγή στο 17ο λεπτό στη θέση του Μοϊσές Καϊσέδο, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού.

Το 1-0 της Βραζιλίας:

Το 1-1 του Εκουαδόρ:

Και άλλες φάσεις από το Βραζιλία – Εκουαδόρ:

Τα highlights της αναμέτρησης:

Το Περού απέκλεισε τη Βενεζουέλα

Στο γήπεδο «Estádio Nacional de Brasília Mané Garrincha», της πόλης Μπραζίλια, το Περού νίκησε τη Βενεζουέλα με 1-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά ως δεύτερο στον όμιλο! Ακόμα, πάντως, και με ισοπαλία έπαιρνε το εισιτήριο για την οκτάδα του θεσμού.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Αντρέ Καρίγιο στο 48ο λεπτό. Ο Γιοσιμάρ Γιοτούν εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η άμυνα της Βενεζουέλας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο εξτρέμ της Αλ Χιλάλ, Αντρέ Καρίγιο, με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας του Ρικάρντο Γκαρέκα.

Οι Βενεζουελάνοι, που έχουν προπονητή τον Ζοζέ Πεσέιρο, αποκλείστηκαν, καθώς τερμάτισαν στην 5η και τελευταία θέση του γκρουπ χωρίς νίκη στο ενεργητικό τους.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς