19.7 C
Athens

Σάντος: Ποδοσφαιριστές έκλαιγαν στα αποδυτήρια, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Μουντιάλ

Η Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποκλείστηκε στη φάση των «16» του EURO 2020 και δεν θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Η ήττα από το Βέλγιο με 1-0 στη Σεβίλλη ολοκλήρωσε την πορεία της Πορτογαλίας στο φετινό EURO. Ήδη, η κριτική που ασκείται από τον Τύπο και τους φιλάθλους της Πορτογαλίας στον Φερνάντο Σάντος (για τις επιλογές του στην τελική φάση της διοργάνωσης) είναι έντονη και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί αναφορικά με το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας!

Πάντως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως στόχος είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Αρχικά, για το ματς με το Βέλγιο, ο Πορτογάλος προπονητής είπε: «Φυσικά, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έκλαιγαν στα αποδυτήρια, όπως φαντάζομαι και πολλοί Πορτογάλοι φίλαθλοι. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε φάσεις. Είχαμε αρκετά σουτ και είχαμε και δοκάρι. Η ήττα είναι ήττα. Δεν έχω πολλά λόγια να εκφραστώ. Θέλαμε να περάσουμε. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ή αδικία. Δεν υπάρχει καλή ή κακή τύχη. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα με τον Νταλότ και τον Παλίνια. Ο Νταλότ είχε ανταποκριθεί καλά στην προπόνηση και έκανε ό,τι έπρεπε».

Όσο για τη συνέχεια, ο 66χρονος Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο τους παίκτες. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είναι μεγάλη απογοήτευση για εμάς γιατί πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, όπως το 2016. Το 2018 αποκλειστήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη φάση των “16” και τον επόμενο χρόνο κερδίσαμε το Nations League. Πρέπει να ανυπομονούμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς