22.6 C
Athens

Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Πρόωρη αποκαθήλωση με υπογραφή Τοργκάν Αζάρ!

Η γκολάρα του... μικρού Αζάρ έδωσε μια μεγάλη πρόκριση στο Βέλγιο, το οποίο λυτρώθηκε από την πορτογαλική αιχμαλωσία ακούγοντας το τελικό σφύριγμα του Μπριχ

Το Βέλγιο είναι στους «8». Με πρωταγωνιστή τον Τοργκάν Αζάρ, οι Βέλγοι νίκησαν με 1-0 την Πορτογαλία στη Σεβίλλη και εκθρόνισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία ήταν καλύτερη από τα άλλα παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε να πάρει εκείνη την πρόκριση.

 

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν αποτελεσματική στη μεγάλη στιγμή που έφτιαξε ο αδερφός του Εντέν Αζάρ στο πρώτο μέρος για να πάρει το προβάδισμα σε μια αναμέτρηση υπερβολικά κλειστή, με ελάχιστες καλές στιγμές και μπόλικο… κλωτσοσκούφι, με τον Παλίνια της Πορτογαλίας να γλιτώνει τρεις φορές τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Μπριζ. Το γκολ ήρθε στο 41ο λεπτό.

Ο Τοργκάν Αζάρ έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ με φάλτσα, η μπάλα πήρε τρομερή κατεύθυνση και κατέληξε στα δίχτυα του Ρούι Πατρίσιο για το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική των Βέλγων στον στόχο στο πρώτο μέρος.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΑΖΑΡ

 

Ο Ρενάτο Σάντσες ήταν ο κινητήριος μοχλός για τους Πορτογάλους, οι οποίοι με τις αλλαγές του Σάντος (Φέλιξ, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Αντρέ Σίλβα) έγιναν πολύ πιο επιθετικοί και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο το Βέλγιο, το οποίο έχασε με τραυματισμό στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Η είσοδος του Μέρτενς δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Μαρτίνεθ που είχε μόλις μια τελική στο δεύτερο μέρος – ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Λουκάκου – και δεχόταν αδιάκοπο σφυροκόπημα, με τον Κουρτουά όμως να είναι σταθερός σε όλες τις επεμβάσεις του.

Το λάθος του Ισπανού προπονητή βέβαια, ήταν πως ενώ η ομάδα του δεν είχε δυνάμεις, έκανε μόλις μία αλλαγή – μη αναγκαστική – στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ακούγεται αδιανόητο, αλλά συνέβη και η αλήθεια είναι πως το Βέλγιο θα χρειαστεί πολλά περισσότερα αν θέλει να κάνει κάτι κόντρα στην Ιταλία των περισσότερων λύσεων.

ΒΕΛΓΙΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1-0

Σκόρερ: 41′ Τοργκάν Αζάρ

Γήπεδο: Καρτούχα, Σεβίλλη

Διαιτητής: Μπριχ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Βερμάελεν, Αλντερβάιρελντ / Παλίνια, Νταλότ, Πέπε

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τόργκαν Αζάρ (90+5′ Ντεντονκέρ), Ντε Μπρόινε (48′ λ.τρ. Μέρτενς), Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (87′ λ.τρ. Καράσκο).

Πορτογαλία (Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ρουμπέν Ντίας, Γκερέιρο, Ρενάτο Σάντσες (78′ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Παλίνια (78′ Ντανίλο), Μουτίνιο (55′ Ζοάο Φέλιξ), Μπερνάρντο Σίλβα (55′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Αντρέ Σίλβα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς