18.9 C
Athens

Ο Ρικ Πιτίνο μιλά στο Associated Press… και κρύβει την ηλικία του!

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ριχθεί η Εθνική Ανδρών στη «μάχη» του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτόρια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, παραχώρησε συνέντευξη στο Associated Press, εστιάζοντας στο «διαφορετικό μπάσκετ» που έμαθε «σε ηλικία 63-64 ετών», όταν δηλαδή πρωτοήρθε στη χώρα μας. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε, διότι η αλήθεια είναι άλλη. Ο Αμερικανός ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τα Χριστούγεννα του 2018. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1952, ο Ρικ Πιτίνο είχε ήδη μπει στα 67 όταν δούλεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

«Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία και μία εξαιρετική ευκαιρία για εμένα», είπε αρχικά ο Πιτίνο, προσθέτοντας: «Είναι το μπάσκετ της FIBA. Είναι διαφορετικά τα συστήματα στην επίθεση και διαφορετικοί οι τρόποι παιχνιδιού. Το έχω πει αυτό περίπου 100 φορές ως τώρα. Ήρθα στην Ελλάδα στα 63-64 μου για να μάθω ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και να μάθω πράγματα στην ηλικία μου που μέχρι τώρα δεν γνώριζα μέχρι να έρθω. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε να βελτιωθώ σαν προπονητής. Όταν είσαι γύρω στα 60 σου και εξακολουθείς να ωριμάζεις σαν επαγγελματίας, αυτό είναι ό,τι θες.

Θα είναι πολύ ωραίο για τους παίκτες της Ελλάδας να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάει καιρός από τότε που βρέθηκαν εκεί τελευταία φορά. Αν είχαμε τον Γιάννη και τον Θανάση σαφώς θα ήταν μεγάλο πράγμα για εμάς αλλά αυτό σημαίνει παραπάνω για τους παίκτες μου απ’ ότι για εμένα».

Ο Πιτίνο μίλησε και για την προβολή της ταινίας «The Miracle» που επεφύλασσε στους Έλληνες διεθνείς, προκειμένου να τους εμπνεύσει, ενόψει του Προολυμπιακού: «Τα σπουδαία και καλά πράγματα έρχονται όταν μια ομάδα είναι ενωμένη για έναν κοινό στόχο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς