13.2 C
Athens

Σε ολυμπιακή τροχιά Σπανουδάκη και Πεσιρίδου

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος για την ελληνική ομάδα, αφού τα μέλη της κατάφεραν να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους και να συγκεντρώσουν τους βαθμούς, που θα τους φέρουν σε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, η χώρα μας κατέκτησε πέντε χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια και ολοκλήρωσε το διήμερο με συνολικά 20 μετάλλια.

Σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες επέστρεψε από σήμερα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στη δεύτερη ημέρα των Βαλκανικών Αγώνων στο Σμεντέρεβο της Σερβίας.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου διένυσε την απόσταση σε 13.06, που είναι η καλύτερη επίδοση της από το 2018 μέχρι σήμερα και κατάφερε να κάνει το χρόνο που κυνήγησε στην κούρσα της Γενεύης, όταν και υπέστη θλάση. Η Πεσιρίδου παρά τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών κατάφερε να μπει στον αγώνα και να πετύχει την εμφάνιση, που θα της δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πεσιρίδου πριν το σημερινό αγώνα ήταν στην 42 θέση και πλέον θα είναι αρκετά πάνω από τη 40η θέση, που δίνει πρόκριση στους Αγώνες.

Παρά τις διαδοχικές κούρσες και τα συνεχή ταξίδια η Ραφαέλα Σπανουδάκη στην τελευταία της κούρσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 23.16 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της στην απόσταση, πίσω από το ατομικό της 23.11. Η Σπανουδάκη έχει ρίξει φέτος την προσοχή της στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο θα επιδιώξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να κινηθεί σε χρόνους κάτω από 23.00.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς