20.9 C
Athens

Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Τσέχικη ραψωδία στη Βουδαπέστη!

Οι εκπληκτικοί Τσέχοι διέλυσαν τους Ολλανδούς σε ένα ματς που πρωταγωνιστές ήταν οι τερματοφύλακες: Ο Βάτσλικ έκανε την απόκρουση την τουρνουά και λίγο αργότερα η διπλή γκέλα του Στεκέλενμπουργκ έφερε το 1-0 (και την ολοκληρωτική κατάρρευση των οράνιε)

Οργάνωση, σχέδιο, πίστη, πάθος! Η τρομερή Τσεχία του Σίλχαβι έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στο EURO, πετώντας εκτός διοργάνωσης την Ολλανδία (0-2) και κέρδισε το χειροκρότημα. Στα προημιτελικά περιμένει τη Δανία στο Μπακού και ευελπιστεί πως θα ζήσει στιγμές… 2004, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, έχοντας αποκλείσει Δανία και Ολλανδία. Όπως τότε!

Με τον Βάτσλικ να κάνει την επέμβαση του τουρνουά, τον Χόλες να κάνει βρώμικη δουλειά στο κέντρο και να ανοίγει το σκορ και τον Σικ να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του στο EURO, η Τσεχία επιβλήθηκε με 2-0 της ομάδας του Ντε Μπουρ που απογοήτευσε.

Οι Ολλανδοί μπήκαν επιθετικά, πίεσαν ψηλά και δεν άφησαν την Τσεχία να ξεμυτίσει για τουλάχιστον 25 λεπτά στην αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, καθαρές ευκαιρίες δεν βρήκαν και η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν οι Τσέχοι αποφάσισαν να βγουν μπροστά και με κοντινές πάσες να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας.

Στο 41′ ο Μπάρακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και εκτέλεσε, ωστόσο ο Ντάμφρις πρόλαβε να βάλει το τάκλιν και να απομακρύνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν η προειδοποίηση που όφειλαν να λάβουν σοβαρά οι Ολλανδοί στο δεύτερο μέρος.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Βάτσλικ έκανε την επέμβαση του τουρνουά, κράτησε τους Τσέχους στο ματς και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να φτάσει στο τέλος στην πρόκριση.

Στη φάση του 55ου λεπτού και σε μια από τις ελάχιστες που οι Ολλανδοί βρήκαν χώρο, ο Ντεπάι πέρασε κάθετα στον Μάλεν, εκείνος στο τετ α τετ επιχείρησε να περάσει τον Βάτσλικ που άπλωσε τα χέρια του και με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα.

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΣΛΙΚ

 

Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το… μοιραίο για τους Οράνιε. Ο Ντε Λιχτ με το χέρι απέτρεψε τον Σικ από το να πατήσει περιοχή και στο τετ α τετ να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ, με τον Καράσεφ με on field review να παίρνει πίσω την απόφαση για κίτρινη και να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό της Γιουβέντους.

 

Ένα κόρνερ στο 67′ έδωσε τη δυνατότητα στους Τσέχους να προηγηθούν. Ο Στεκέλενμπουργκ που ήταν εκείνος που με γκάφα έδιωξε σε κόρνερ, έκανε άστοχη έξοδο στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάλας πήρε την πρώτη κεφαλιά που έγινε πάσα στο άλλο δοκάρι για τον Χόλες που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΧΟΛΕΣ

 

Ο Ντε Μπουρ έβαλε στο ματς τον Πρόμες, έριξε και τον Βέγκχορστ στο γήπεδο, αλλά η ομάδα του ήταν ακίνδυνη και μπλοκαρισμένη. Στο 80′ ο παίκτης του τουρνουά μέχρι τώρα, ο Πάτρικ Σικ, μετά το βολέ του Βάτσλικ και το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ στην κλειστή γωνία του για το τελικό 0-2.

ΤΟ 0-2 ΤΟΥ ΣΙΚ

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ 0-2

Σκόρερ: 68′ Χόλες, 80′ Σικ

Γήπεδο: Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη

Διαιτητής: Καράσεφ (ΡΩΣ)

Κόκκινες: 55′ Ντε Λιχτ

Κίτρινες: Ντάμφρις, Ντε Γιονγκ / Τσούφαλ

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81′ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81′ Μπεργκχάους), Ντε Ρουν (73′ Βέγκχορστ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Μάλεν (57′ Πρόμες)

Τσεχία (Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Χόλες (85′ Κραλ), Σούτσεκ, Μπάρακ (90+2′ Σάντιλεκ), Μάσοπουστ (79′ Γιάνκτο), Σέβτσικ (85′ Χλόζεκ), Σικ (90+2′ Κρμέντσικ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς