14.4 C
Athens

Ντε Μπουρ: Ξεκάθαρος στόχος μας η κατάκτηση του τροπαίου

Λίγες ώρες έμεινα μέχρι τη σέντρα του αγώνα της Ολλανδίας με τη Τσεχία για την φάση των «16» του Euro 2020 και ο Φρανκ Ντε Μπουρ σκέφτεται ήδη τον τελικό του Γουέμπλεϊ!

Ο Ολλανδός τεχνικός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος στην τελευταία συνέντευξη τύπου πριν το κρίσιμο ματς με τους Τσέχους, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον η ομάδα του φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, ο στόχος θα είναι μόνον η κατάκτηση του τροπαίου. Τίποτα λιγότερο. Για το πώς θα φτάσει μέχρι εκεί, αρκέστηκε να πει: «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν».

Θυμίζουμε ότι οι «Οράνιε» αντιμετωπίζουν σήμερα την μαχητική Τσεχία (19:00) για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που τους περιμένουν ήδη οι εκπληκτικοί Δανοί.

«Αν φτάσουμε στους τέσσερις, τότε νομίζω ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά. Αλλά ο στόχος είναι να κερδίσουμε τον τελικό, τότε θα έχουμε απόλυτη επιτυχία», ξεκαθάρισε σε πρώτη φάση ο Ντε Μπουρ.

Για να προσθέσει μετέπειτα: «Υπάρχουν πολλές ομάδες που πιστεύουν το ίδιο πράγμα και που έχουν πολλή ποιότητα. Δεν γίνεσαι εύκολα πρωταθλητής, υπάρχουν πολλά που χρειάζονται για να φτάσεις εκεί, αλλά έχουμε τις ικανότητες να το κάνουμε. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό όλα πρέπει να είναι σωστά».

Για το ματς με την Τσεχία τόνισε: «Είναι συμπαγείς, ξέρουν τι θέλουν. Τους αρέσει να πιέζουν τον αντίπαλο από νωρίς, συσσωρεύοντας την πίεση. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, που παραδοσιακά πάντα είχαμε δύσκολο έργο απέναντι του. Πρέπει πιάσουμε σπουδαία απόδοση για να τους νικήσουμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς