17.7 C
Athens

Εθνική Ελλάδας: Ο Πιτίνο έδειξε ταινία με τον Κερτ Ράσελ στους διεθνείς!

Ο Ρικ Πιτίνο ετοίμασε μία… κινηματογραφική βραδιά στους Έλληνες διεθνείς κατά τη διάρκεια της πρώτης ολόκληρης ημέρας στη Βικτώρια του Καναδά για την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής είδαν την ταινία «The Miracle» (σ.σ.: Το Θαύμα) με πρωταγωνιστή τον Κερτ Ράσελ. Η ταινία πραγματεύεται την πραγματική ιστορία του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, απέναντι στη θεωρητικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Το δελτίο Τύπου της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Δε θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα γι’ αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν».

Αυτός ήταν ο πρόλογος του Ρικ Πιτίνο για την… κινηματογραφική βραδιά με την οποία έκλεισε η πρώτη ολόκληρη ημέρα της Εθνικής Ανδρών στη Βικτώρια του Καναδά. Ημέρα που άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει στη γκάμα των τρόπων που επιλέγει για να εντείνει το κίνητρο των εκάστοτε ομάδων του την προβολή ταινιών, πάντα με νόημα και πάντα με αθλητικό περιεχόμενο. Αυτή τη φορά, ήταν το The Miracle που κράτησε συντροφιά στους Έλληνες διεθνείς.

Ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε τον Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς