16.4 C
Athens

Ουαλία – Δανία 0-4: Θρίαμβος των Δανών και άνετη πρόκριση στους «8»!

Η Δανία επιβλήθηκε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» με 0-4 της Ουαλίας, παίρνοντας θριαμβευτικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EURO 2020, χάρη στα δύο τέρματα του Ντόλμπεργκ και και εκείνα των Μάλε και Μπρέθγκουεϊτ.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ έχει φορτσάρει και μετά τον διασυρμό της Ρωσίας με 4-1 στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας την παρουσίαση της στους «8» της διοργάνωσης.

 

Οι Ουαλοί από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα προσπάθησαν να πιέσουν τους Δανούς για να κάνουν το λάθος, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να έχει δύο καλές στιγμές στο 10′ και το 12′ και τον Τζέιμς στο 18′, οι οποίες όμως δεν προβλημάτισαν τον Σμάιχελ.

 

Αν και οι Δανοί είχαν τρία λεπτά στην περιοχή των Ουαλών, κερδίζοντας τρία σερί κόρνερ δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ να έρχεται στο 27′ για να δώσει τη λύση.

O 23χρονος επιθετικός της Νις δοκίμασε ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής κα παρά τα σώματα που υπήρχαν μπροστά του κατάφερε να νικήσει τον Γουόρντ, ανοίγοντας το σκορ για τους Δανούς.

 

Πέντε λεπτά μετά, ο Ντόλμπεργκ φλέρταρε με το δεύτερο γκολ, με τον Γουόρντ να σταματά το τακουνάκι του Δανού και να κρατάει το 0-1.

 

Οι Σκανδιναβοί έψαξαν με το καλησπέρα του δεύτερου μέρους και το δεύτερο γκολ για να αποκτήσουν μία απόσταση ασφάλειας και μόλις στο 48′ ο Ντόλμπεργκ ξαναχτύπησε, και εκμεταλλευόμενος το λάθος των Ουαλών έστειλε την ομάδα του στους «8» του EURO.

Ο Γουίλιαμς έκανε το εγκληματικό λάθος, διώχνοντας λανθασμένα την πάσα τού Μπρέθγουεϊτ, και έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντόλμπεργκ, με τον επιθετικό της Νις να γράφει το 0-2 με κοντινό πλασέ.

 

Η ομάδα του Χιούλμαντ φλέρταρε στο 66′ με το τρίτο γκολ, με την προσπάθεια του Γένσεν από αριστερά να καταλήγει με πολύ φάλτσο λίγο έξω από το δοκάρι του Γουόρντ.

 

Το 0-3 όμως, ήρθε στο 88′, όταν ο Μάλε μόνος του στην περιοχή, έκανε μία ντρίμπλα και αποφεύγοντας ωραία τον αντίπαλο, σκόραρε με το αριστερό, αφού πρώτο ο Γένσεν άλλαξε ωραία το παιχνίδι.

 

Οι Δανοί ήταν καταιγιστικοί και δεν έμειναν στο 0-3. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν το 0-4, με τον Κορνέλιους να βρίσκει τον Μπρέθγουεϊτ στην περιοχή ο οποίος πλάσαρε για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η Δανία πλέον πηγαίνει στο Μ.πακού το επόμενο Σάββατο, περιμένοντας το νικητή του Ολλανδία – Τσεχία

ΟΥΑΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ: 0-4

Σκόρερ: 27′, 48′ Ντόλμπεργκ, 88′ Μάλε, 90+4′ Μπρέθγουεϊτ

Γήπεδο: Γιόχαν Κρόιφ Αρένα

Διαιτητής: Nτάνιελ Ζίμπερτ

Κίτρινες: Ρόντον, Μουρ, Μπέιλ, Μπρουκς

Κόκκινη: 90′ Γουίλσον

Ουαλία (Πέιτζ): Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς (40′ Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Μπ. Ντέιβις, Μορέλ (59′ Γουίλσον), Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78′ Ρόμπερτς), Μουρ (78′ Ρόμπερτς)

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ (77′ Άντερσεν), Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77′ Μπόιλεσεν), Χιέιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (69′ Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ (60′ Νέργκαρντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς