15.9 C
Athens

Βόλφσμπεργκερ – Ολυμπιακός 0-1: Πρώτη γνωριμία με Τικίνιο και Αλγκασίμ Μπα, νίκη με Χασάν (vid)

Νίκη με το… καλησπέρα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Βόλφσμπεργκερ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Στανς της Αυστρίας απέναντι στον αυστριακό σύλλογο που τερμάτισε 5η και σε περίπου 30 ημέρες θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αναμενόταν μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και δοκίμασε διαφορετικές διατάξεις στα δύο ημίχρονα με τους ποδοσφαιριστές του να έχουν κάποια πολύ γεμάτα διαστήματα με ωραίες συνεργασίες. Βέβαια, το δείγμα είναι πρώιμο και ασφαλώς τις επόμενες ημέρες οι μηχανές θα ζεσταθούν περισσότερο.

Το μόνο αρνητικό για τον Πορτογάλο είναι πως στο 26ο λεπτό αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Κώστας Φορτούνης. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Γιώργου Μασούρα στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Τικίνιο μετά τα πρώτα λεπτά άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του.

Στο 42′ ο Βραζιλιάνος είχε δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ οι Αυστριακοί στην επόμενη φάση άγγιξαν το γκολ, αλλά η προσπάθεια του Ντιένγκ σταμάτησε στο δοκάρι.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΤΙΚΙΝΙΟ

 

Εκ διαμέτρου διαφορετική ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ φάνηκε η χημεία των περισσότερων βασικών ποδοσφαιριστών.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και κυριάρχησαν με πολλές ευκαιρίες και αρκετές εξ αυτών είχαν ως πρωταγωνιστές τους Καμαρά, Εμβιλά και Μασούρα.

Το γκολ που έκρινε τη φιλική αναμέτρηση ήρθε στο 62ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά από τα αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Χασάν με προβολή σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ

 

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 62′ Χασάν

Βόλφσμπεργκερ: Κόφλερ, Μπαουμγκάρντνερ, Ντέντιτς, Ντιένγκ, Λάιτγκμπεγκ, Λάιντλ, Λοτσοσβίλι, Σέρτσερ, Στράτζνιγκ, Βίζινγκερ, Βέρνιτζνιγκ

Ολυμπιακός: Τζολάκης (31′ Καραγύρης / 60′ Κρίστινσον), Βρουσάι (46′ Λαλά), Σωκράτης (46′ Καλογερόπουλος), Ανδρούτσος (46′ Ρέαμπτσιουκ), Παπαδόπουλος (46′ Σεμέδο), Πέπε (46′ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα (46′ Εμβιλά), Φορτούνης (27′ Αποστολόπουλος), Ραντζέλοβιτς (46′ Μασούρας / 76′ Αλγκασίμ Μπα), Τικίνιο (46′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (46′ Χασάν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς