19.9 C
Athens

UEFA: Μπύρες χωρίς αλκοόλ πλέον για τους μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον Πολ Πογκμπά, η UEFA αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο της επιλογής σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της να αφαιρούν την μπύρα, όταν αυτή εναντιώνεται με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Πρώτα η Coca Cola και η αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο και στη συνέχεια η μπύρα και ο Πολ Πογκμπά. Οι συγκεκριμένοι χορηγοί της UEFA για το EURO 2020 μόνο ότι διαφημίστηκαν δεν μπορούμε να πούμε. Ίσως μάλλον να ήμασταν πιο ακριβείς, αν λέγαμε ότι δυσφημίστηκαν, δεδομένου ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η Coca Cola έχασε περίπου 4 δις ευρώ.

Ωστόσο, οι λόγοι που οι δύο παίκτες προχώρησαν στην κίνηση να απομακρύνουν τα εν λόγω προϊόντα από το «κάδρο» τους στις συνεντεύξεις Τύπου δεν ήταν ο ίδιος. Ο Πορτογάλος σταρ εναντιώθηκε για λόγω υγείας και φυσικής κατάστασης, ενώ ο Πογκμπά για θρησκευτικός.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ενέργειά του είχε να κάνει με τη θρησκεία του, καθώς το αλκοόλ απαγορεύεται ρητά στους Μουσουλμάνους. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την «Telegraph», η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έλαβε τα μέτρα της και αποφάσισε από εδώ και στο εξής θα μπαίνουν μπύρες χωρίς αλκοόλ στις συνεντεύξεις Τύπου των μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών, ώστε να μην προκύψει εκ νέου παρόμοιο πρόβλημα.

Ωστόσο, η UEFA φρόντισε να ξεκαθαρίσει επίσης, τη διαφορά μεταξύ της αφαίρεσης αλκοόλ για θρησκευτικούς λόγους και της κατάργησης προϊόντων με βάση τον τρόπο ζωής και την φυσική κατάσταση, τονίζοντας ότι οι παίκτες να τιμωρούνται πρόστιμα εάν προχωρήσουν στο μέλλον σε μία τέτοια κίνηση, δίχως να συντρέχει θρησκευτικός λόγος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς