24.7 C
Athens

UEFA: Ξεκινά έρευνα για περιστατικά στο Γερμανία – Ουγγαρία

Σύμφωνα με τη γερμανική «Bild», η UEFΑ ξεκίνησε έρευνα για γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της Γερμανία με την Ουγγαρία στην «Άλιανζ Αρένα» στη φάση των ομίλων του EURO 2020.

Στο κάδρο για ακόμη μία φορά βρίσκεται το Γερμανία – Ουγγαρία (2-2), από το οποίο προκρίθηκε η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όπως αναφέρει η «Bild», η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε πως ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για τυχόν γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Ούγγροι οπαδοί έχουν απασχολήσει ξανά την UEFA, όταν και φώναξαν στο πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία (0-3) ρατσιστικά συνθήματα. Ανάλογα έπραξαν και πριν από το παιχνίδι του Μονάχου, όπου φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα.

Βέβαια, στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία δεν ξεκαθαρίζει ποια ακριβώς γεγονότα εξετάζει. Σύμφωνα μάλιστα, με άλλες καταγγελίες οι οπαδοί της Ουγγαρίας κρατούσαν στο γήπεδο ομοφοβικά πανό.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η UEFA αρνήθηκε στους ανθρώπους της Γερμανίας να φωτίσουν το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δράση, κάτι που εναντιώνεται στις διατάξεις και το καταστατικό της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς