16.2 C
Athens

Ο Μπρόκχοφ αποκάλυψε πως δίνει μάχη για την ψυχική του υγεία και δεν πάει στο Τόκιο

Απών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Αυστραλία θα είναι ο Ράιαν Μπρόκχοφ, με τον 31χρονο άλλοτε παίκτη της Λοκομοτίβ Κουμπάν και των Ντάλας Μάβερικς να προχωρά σε αποκαλύψεις αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο δεν θα είναι διαθέσιμος.

Ο Αυστραλός βρήκε τη δύναμη και μίλησε δημόσια για τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστήριξε πως ήρθε η στιγμή να ζητήσει βοήθεια.

«Ήρθε η στιγμή να σηκώσω το χέρι μου και να παραδεχθώ ότι τα πράγματα δεν είναι καλά, παλεύω με την ψυχική μου υγεία και πρέπει να αναζητήσω βοήθεια. Για να παίξω σε αυτό το επίπεδο η ομάδα με χρειάζεται στο 100% και δεν μπορώ να πω πως είμαι σε θέση να το προσφέρω αυτό. Όλοι όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν πόσο σπαραχτική απόφαση είναι αυτή για μένα, αφού το να εκπροσωπώ τη χώρα μου είναι η μεγαλύτερη τιμή που είχα στην καριέρα μου. Ξέρω ότι ο προπονητής και η ομάδα μπορούν να φέρουν το χρυσό μετάλλιο και εγώ θα υποστηρίζω από το σπίτι», ανέφερε στη δήλωση του.

Θυμίζουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητής ομολογεί πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κατάθλιψη και χρειάζεται βοήθεια και αναμφίβολα αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να φύγει το όποιο στίγμα υπάρχει ακόμα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.

Η Αυστραλία μετέχει στον δεύτερο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, μαζί με τη Νιγηρία, το νικητή του προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου και το νικητή από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς