20 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Στα προημιτελικά Ουρουγουάη και Παραγουάη (vid)

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα εξασφάλισε η Ουρουγουάη που επικράτησε εύκολα με 2-0 της Βολιβίας και η οποία με τη σειρά της παρέμεινε ουραγός και δίχως καν να έχει βαθμό.

Η Ουρουγουάη προηγήθηκε στο 40ό λεπτό, όταν ο Ντε Αρασκαέτα βγήκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον αμυντικό των Βολιβιανών, Κιντέρο άθελα του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Το τελικό αποτέλεσμα – και συνάμα την πρόκριση – διαμόρφωσε ο Καβάνι στο 79ο λεπτό. Ο Τόρες βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά και γύρισε στην περιοχή για τον στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έγραψε με πλασέ το 0-2.

Σημειώνεται πως ο Ντάνι Μπεχαράνο της Λαμίας μπήκε στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό.

 

ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕ ΑΛΜΙΡΟΝ Η ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Για τρίτη σερί αναμέτρηση, η Παραγουάη πανηγύρισε νίκη απέναντι στη Χιλή με 2-0 και μοιάζει πλέον να έχει βρει το κουμπί της. Οι Παραγουανοί είχαν πρωταγωνιστή τον Χόρχε Αλμιρόν της Νιούκαστλ.

Εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ στο 33ο λεπτό, χάρη στο οποίο ο Σαμούδιο έγραψε το 1-0 με πολύ δυνατή κεφαλιά. Στο 56′ και από πλάγιο (!) ο Μεδέλ χτύπησε στην περιοχή τον Γκονσάλες, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι από το οποίο ο Αλμιρόν διαμόρφωσε το τελικό σκορ και η ομάδα του πανηγύρισε την πρόκριση στους «8».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς