20.2 C
Athens

EURO 2020: Η Γερμανία προέτρεψε τους φιλάθλους της να μην ταξιδέψουν στην Αγγλία

Στον απόηχο του κορωνοϊού οι γερμανικές Αρχές προτρέπουν το φίλαθλο κοινό της χώρας τους να μην ταξιδέψει στην Αγγλία για την αναμέτρηση με τα «τρία λιοντάρια» για τη φάση των «16» του EURO 2020.

Αγγλία και Γερμανία αναμετρώνται την ερχόμενη Τρίτη (29/6) στο «Γουέμπλεϊ» για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πολλοί είναι οι φίλοι των «πάντσερ» που θα ήθελαν να παρευρεθούν στις εξέδρες του ιστορικού αγγλικού σταδίου.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος (WMA) πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο από μεριάς των Γερμανών οπαδών να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από κοντά.

Η νέα εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία είχε σημειώσει αύξηση στα περιστατικά στη Βρετανία, έχει σημάνει συναγερμό, με τον Φρανκ Μοντγκόμερι, πρόεδρο του WMA να δηλώνει:

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ενεργεί ανεύθυνα, δεδομένης της μετάλλαξης Δέλτα που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και του κινδύνου μόλυνσης.

Ακόμα και ένα εμβολιασμένο άτομο που ακολουθεί τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και πάει στο γήπεδο διατρέχει κίνδυνο».

Κάποια δημοσιεύματα, αναφέρουν επίσης, ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει εισιτήρια μόνος σε ομογενείς της χώρας που ζουν στην Αγγλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς