16.1 C
Athens

Γιαννακόπουλος: «Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό, μιλάμε με τον Σπανούλη, μετάνιωσα για το στρινγκάκι» (vid)

Ο Δ. Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για τον Παναθηναϊκό, δήλωσε μετανιωμένος για το περιβόητο στρινγκάκι στον ερυθρόλευκο πάγκο (13/2) και τόνισε πως «διαλύσαμε τον Ολυμπιακό» αλλά και ότι οι σχέσεις του με τον Σπανούλη έχουν αποκατασταθεί

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά το προσφιλέστερό του Μέσο κοινωνικής δικτύωσης (instagram) και τον λογαριασμό dpg7000 προκειμένου να τοποθετηθεί για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό, απαντώντας και σε κάποιες από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από χρήστες που παρακολουθούσαν τη live μετάδοση.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε πολλάκις ότι η ενασχόλησή του με τον σύλλογο ανήκει πλέον στο παρελθόν και ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί ποτέ ξανά στα κοινά του. Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε «μετανιωμένος» για το περιβόητο κόκκινο στρινγκάκι στον πάγκο του Ολυμπιακού τη βραδιά που οι Ερυθρόλευκοι τίναξαν στον αέρα τη σαπίλα της ΕΟΚ και του ελληνικού μπάσκετ, ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον Βασίλη Σπανούλη έχουν αποκατασταθεί…

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ινσταγκραμική του συνέντευξη:

Κεφάλαιο Ομπράντοβιτς: «Ο άνθρωπος αυτός έφυγε το 2012. Πολλά ακούστηκαν τότε. Η ιστορία απέδειξε γιατί έφυγε. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε γιατί δεν χτυπήσαμε την πόρτα του. Κάνετε ρητορικές ερωτήσεις με υπονοούμενα, είτε σε αντίπαλα sites, είτε στα λεγόμενα παναθηναϊκά, που δημιουργούν ζημιά. Τον ίδιο τον πήρατε να τον ρωτήσετε αν τον προσέγγισε κάποιος από τον Παναθηναϊκό για να έρθει; Μάλλον όχι, ε; Κάποιοι που τον προσεγγίσατε έχετε απάντηση; Και τότε δεν υπήρχε λόγος να βγει κάτι στη δημοσιότητα. Βγήκε γιατί είχαν γραφτεί κάποια πράγματα από έναν «αυτοκόλλητό» του, τον Σωτήρη Βετάκη τον δημοσιογράφο του sdna και ανάγκασε αυτός ο άνθρωπος τον Παναθηναϊκό να έχει αυτή τη σχέση που έχει με τον Ομπράντοβιτς.

Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση μας έχει αποκατασταθεί. Έχουμε μιλήσει, οι σχέσεις μας είναι καλές. Εγώ είμαι εκτός μπάσκετ, εκείνος εντός. Ρωτήστε τον. Τον ρώτησε κανείς αν θα ήθελε να γυρίσει φέτος; Ένας δεν βρέθηκε να τον πάρει να τον ρωτήσει; Δεν θέλατε. Θέλατε να δημιουργείτε εντυπώσεις, για το πόσο κακός είναι ο Γιαννακόπουλος. Ότι εγώ δεν αφήνω τη διοίκηση να προσεγγίσει προπονητές. Μπορούν να πάρουν όποιον θέλουν. Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Βόβορας, ως φίλαθλος. Του έχω εκτίμηση. Δεν το ήξερα. Ήρθε ο Κάτας, δεν το ήξερα, δεν με ενδιέφερε διοικητικά. Σαν φίλαθλος, όμως, θέλω το καλύτερο.

Για τον Σπανούλη: «Μιλάμε, βεβαίως και μιλάμε. Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας, τα έχουμε ξαναπεί».

Για το αν θεωρεί ότι μίκρυνε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός επί των ημερών του: «Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Κατ’ εμέ είμαι επιτυχημένος και πολύ ικανοποιημένος. Στη δυσκολότερη εποχή για την Ελλάδα, με την Ευρωλίγκα κόντρα, παίρναμε το ένα νταμπλ μετά το άλλο μέσα στο ΣΕΦ και διαλύσαμε τον Ολυμπιακό. Να λέτε ό,τι θέλετε, ψέματα να μη λέτε».

Το ενδιαφέρον του για την ΕΟΚ: «Ξεκίνησε η χρονιά, καμία ενασχόληση. Δεν ήθελα. Σκάει το θέμα εκλογές ΕΟΚ. Έχουμε έναν υπουργό ο οποίος είναι σαν να έχει πάρει εντολές να φτιαχτεί και εκεί παράγκα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να το πετύχει. Δεν θα το αφήσω, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Καμία ενέργεια για την ΕΟΚ δεν έχει βλάψει την ομάδα.

Στηρίζω τον γιατρό, τον Παπανικολάου. Θεωρώ ότι ο Φασούλας και ο Λιόλιος θα είναι καταστροφή για το μπάσκετ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον Παπανικολάου, αλλά μου φαίνεται σοβαρό».

H πώληση της ΚΑΕ: «Είμαι καλός οδηγός, ξέρω να παρκάρω. Οι μετοχές δεν παρκάρονται, είναι προς πώληση. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η μία με έναν από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες και η άλλη με μια μεγάλη εταιρεία. Μου είπαν: “Γιαννακόπουλε μπαίνουμε, να αγοράσουμε, αλλά με εσένα μπροστά”. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να αγοράσει. Δύο συζητήσεις υπήρξαν. Μου είπαν ότι θέλω να μείνω μπροστά. Μου είπαν: “Πρόεδρε, όταν σε εσένα κάνουν αυτά στο σπίτι σου, πώς να μπούμε εμείς μπροστά; Σε χρειαζόμαστε ως ασπίδα”.

Δεν έφυγα γιατί δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Δεν θέλω να έχω άλλη σχέση. Είναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου με αυτά που γίνονται μέσα στον Παναθηναϊκό. Δύο Έλληνες μου το είπαν, τους είπα ότι έχω αποφασίσει να απεμπλακώ εντελώς. Η ομάδα είναι προς πώληση, 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης, που έχει χτιστεί με εκατομμύρια, αίμα, ιδρώτα και υγεία. Όποιος πάρει τον Παναθηναϊκό θα έχει οφέλη, όλοι το καταλαβαίνουμε. Can you imagine? Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Η Deloitte μου βγάζει την αξία της ΚΑΕ στα 75 εκατ. ευρώ. Όποιος έχει άλλη εικόνα να βγει να με διαψεύσει. Όσοι λένε ότι δεν πουλάω να βγουν να με διαψεύσουν. Εδώ είμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου.

Τι πιο αντρίκειο από το να πω σταματάω, πουλάω και η ομάδα τρέχει έτσι; Σε ποδοσφαιρικές ομάδες εξαφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες. Οι Αγγελόπουλοι εξαφανίστηκαν όταν έριξαν στην ομάδα στην Α2. Εγώ είμαι εδώ να δίνω απαντήσεις. Είναι η τελευταία φορά που με ακούτε να μιλάω γι’ αυτά. Δεν θα με ακούσετε να λέω ξανά την λέξη Παναθηναϊκός. Είναι η τελευταία φορά που δίνω απαντήσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς