19.3 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Νίκη-σκάνδαλο για τη Βραζιλία, φωνάζουν δικαιολογημένα οι Κολομβιανοί!

Μία διαιτητική απόφαση-σκάνδαλο ενός Αργεντινού διαιτητή (!) βοήθησε τη Βραζιλία να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Κολομβία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα

Με τη βοήθεια ενός Αργεντινού, του έμπειρου διαιτητή Νέστορ Πιτάνα, η Εθνική Βραζιλίας νίκησε την αντίστοιχη της Κολομβίας με 2-1, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα!

Βέβαια, το γκολ της ισοφάρισης δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς η μπάλα χτύπησε πάνω στον Πιτάνα, στην αρχή της φάσης, και ο Αργεντινός διαιτητής όφειλε να διακόψει το παιχνίδι, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει σε όλο τον κόσμο και έπρεπε να δώσει ελεύθερο! Στην εξέλιξη, ο Φιρμίνο ισοφάρισε σε 1-1 στο 78′, ενώ το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 10ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με νέα κεφαλιά του Κασεμίρο! Η Κολομβία είχε προηγηθεί στο 10′ με ένα απίστευτο γκολ του Ντίας. Έτσι, η Βραζιλία πήρε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στον δεύτερο όμιλο, αφήνοντας την Κολομβία στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς.

Η βαθμολογία στο Group B:

1. Βραζιλία 9 (9-1) σε 3 αγώνες

2. Κολομβία 4 (3-4) σε 4 αγώνες

3. Περού 4 (4-7) σε 3 αγώνες

4. Εκουαδόρ 2 (4-5) σε 3 αγώνες

5. Βενεζουέλα 2 (2-5) σε 3 αγώνες

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Nilton Santos», της πόλης Ρίο ντε Τζανέιρο, η Βραζιλία νίκησε την Κολομβία με 2-1, κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν με ένα έξοχο γκολ στο 10′, όταν ο Κουαρδάδο σέντραρε από δεξιά και ο Λουίς Ντίας έπιασε ένα απίστευτο δεξί γυριστό σουτ, «εκτελώντας» τον Γουέβερτον για το 1-0.

Η «Σελεσάο» πίεσε για την ολική επαναφορά και στο 66′ ο Νεϊμάρ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ουσιαστικά σε κενή εστία!

Στο 78′ ήρθε η ισοφάριση σε 1-1 για τη Βραζιλία, με μία διαιτητική απόφαση-σκάνδαλο! Ο Λόντι σέντραρε από αριστερά και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με «καρφωτή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η φάση έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα, όταν ο Νεϊμάρ, στην προσπάθειά του να πασάρει, βρήκε τον διαιτητή, Νέστορ Πιτάνα, ο οποίος δεν σταμάτησε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Λόντι να γίνει κάτοχος της μπάλας και να βγάλει την ασίστ. Η φάση εξετάστηκε και στο VAR, αλλά ο κανονισμός έχει αλλάξει από φέτος και είναι ξεκάθαρος: ο διαιτητής, πλέον, είναι κομμάτι του αγώνα και όταν η μπάλα χτυπάει πάνω του ο αγώνας πρέπει να διακόπτεται και να δίνεται ελεύθερο! Οι Κολομβιανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για περίπου πέντε λεπτά δεν πήγαιναν για να κάνουν τη σέντρα και να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Η Βραζιλία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά το κόρνερ του Νεϊμάρ από δεξιά, ο Κασεμίρο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με την ομάδα του να ξεσπάει σε έντονους πανηγυρισμούς.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Έδειξε χαρακτήρα το Περού

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Pedro Ludovico», της πόλης Γκοϊάνια, το Εκουαδόρ έφερε ισοπαλία 2-2 με το Περού, αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο! Ο Ισημερινός έχει λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά, ενώ το Περού «αγκάλιασε» την πρόκριση στην οκτάδα.

Το Εκουαδόρ έκανε το 1-0 στο 24′ με το αυτογκόλ του Ρενάτο Τάπια στο 24′ ενώ στο 45’+3′ ο Άιρτον Πρεσιάδο έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Το 1-0 του Εκουαδόρ:

Το 2-0 του Εκουαδόρ:

Το Περού, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το «μαχαίρι στα δόντια», ισοφαρίζοντας σε 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά! Στο 49′ ο Τζανλούκα Λαπαντούλα μείωσε με αριστερό σουτ σε 2-1 μετά την ασίστ του Κρίστιαν Κουέβα, ενώ στο 54′ ο Λαπαντούλα έδωσε την ασίστ στον Αντρέ Καρίγιο, ο οποίος με δεξί πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση για την ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα.

Το 2-1 του Περού:

Το 2-2 του Περού:

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς