21.2 C
Athens

Γερμανία – Ουγγαρία: Ακύρωσε το ταξίδι στο Μόναχο ο πρωθυπουργός των Ούγγρων

Την ενόχλησή του για τις αντιδράσεις της Γερμανίας θέλησε να δείξει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του στο Μόναχο και να μην παρευρεθεί στις εξέδρες της «Αλιάνζ Αρένα» για το Γερμανία – Ουγγαρία.

Η Γερμανία δεν κατάφερε να πείσει την UEFA, ώστε η «Αλιάνζ Αρένα» να φωταγωγηθεί στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ωστόσο, η όλη αντίδρασή της για το ομοφοβικό νομοσχέδιο που προωθεί η Ουγγαρία, με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού της χώρας.

Αν και ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προγραμματίσει αυθημερόν ταξίδι στη βαυαρική πρωτεύουσα με λίαρ τζετ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γερμανία για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2020, η απόφασή του άλλαξε.

Την ύστατη στιγμή ο Ούγγρος πρωθυπουργός ακύρωσε την πτήση του, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενόχλησή του για τις αντιδράσεις των Γερμανών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, με κοινή δήλωσή τους, καταδίκασαν την ουγγρική νομοθεσία που κάνει διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, με την ελληνική πλευρά να συνυπογράφει επίσης, σε δεύτερο χρόνο.

Θυμίζουμε νωρίτερα την Τετάρτη (23/6) η UEFA θέλησε να δείξει τη στήριξή της προς την εν λόγω κοινότητα, αλλάζοντας το λογότυπό της στα social media στα χρώματα του «ουράνιου τόξου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς