16.5 C
Athens

Η UEFA «έβαψε» το λογότυπό της στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

H UEFA μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για την άρνησή της να επιτρέψει στη Γερμανία να φωτίσει την «Αλιάνζ Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, άλλαξε το λογότυπό της, όπου πρόσθεσε τα χρώματα του «ουράνιου τόξου».

Να τα «μπαλώσει» προσπαθεί η UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρέθηκε στο στόχαστρο το τελευταίο 24ώρο, καθώς δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να φωταγωγήσουν την «Αλιάνζ Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην αναμέτρηση των «πάντσερ» με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020.

Ύστερα από τη δριμύτατη κριτική που δέχθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/6) στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media, ότι αλλάζει το σήμα της, προσθέτοντας σε αυτό τα χρώματα του «ουρανίου τόξου», σε μία προσπάθεια να εκφράσει την αλληλεγγύη της στην εν λόγω κοινότητα.

Η UEFA στην ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, γιατί αυτή συνδεόταν με την πολιτική των Ούγγρων, ενώ η Ομοσπονδία πρέπει να διατηρείται αμέτοχη σε τέτοιου είδους θέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η απάντηση των γερμανικών συλλόγων ήταν άμεση, με τις ομάδες να ενημερώνουν την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία πως εάν το «ουράνιο τόξο» δεν εμφανιστεί στο Μόναχο υπό την αιγίδα της UEFA, θα φωτιστεί τουλάχιστον στα γήπεδα των Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Άουγκσμπουργκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς