19.3 C
Athens

Σανς – Κλίπερς 104-103: Νίκη στο φινάλε με απίθανο buzzer beater του Έιτον (vid)

Ο δεύτερος τελικός της Δύσης στο NBA είχε τα πάντα. Δυνατές μάχες, όμορφες συνεργασίες, εύστοχα σουτ από… παντού και ένα φινάλε σκέτο δράμα (για τους Κλίπερς). Εν τέλει οι Σανς, έστω και με δυσκολία, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν ξανά στο τέλος χάρη σε ένα απίστευτο aley-oop buzzer beater του ΝτιΆντρε Έιτον!

Και εγένετο 2-0. Οι Σανς εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τη δυναμική της έδρας τους, έκαναν με στυλ το απόλυτο και πλέον μεταφέρουν τη σειρά στο Λος Άντζελες με την ασφάλεια των 2 νικών.

Οι Κλίπερς με ηγέτη για ακόμη ένα ματς τον Πολ Τζορτζ έφτασαν κοντά στη νίκη, προηγήθηκαν με 102-103 στο κρίσιμο φινάλε, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Έιτον, που έβαλε σουτ καριέρας. Πλούσιο θέαμα, πολλές αλλαγές στο σκορ αλλά μία φάση θα μας μείνει στο μυαλό.

Οι Σανς είχαν την μπάλα δική τους με 8 δέκατα να απομένουν. Εκεί, ένα απίθανο play του Μόντι Ουίλιαμς έβγαλε τον Έιτον μόνο του με το καλάθι και ο σέντερ των «Ήλιων» τελείωσε ιδανικό το Alley oop, σκοράροντας buzzer beater και δίνοντας έτσι τη δραματική νίκη στην ομάδα του με 104-103.

Ο Έιτον ήταν ο κορυφαίος των Σανς με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ και δίκαια πήρε το βραβείο του MOTM σπίτι του.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-22, 48-47, 75-71, 104-103

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς