16.5 C
Athens

Μία «γροθιά» η Γερμανία: Οι ομάδες απάντησαν στην UEFA με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Άμεση και συλλογική ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην UEFA, μετά την απόρριψη του αιτήματός της από την Eυρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη φωταγώγηση της «Αλιάνζ Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην αναμέτρηση των «πάντσερ» με την Ουγγαρία (23/6, 22:00).

Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να φωτίσει το εξωτερικό της «Αλιάνζ Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πριν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ως ένα μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους αυτούς.

https://athlosnews.gr/uefa-aperripse-to-aitima-ton-germanon-na-fotistei-sta-chromata-tis-loatki-koinotita-i-alianz-arena/

Η απάντηση της UEFA ωστόσο ήταν αρνητική, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στο ζητήματα, τονίζοντας ότι δεν εμπλέκεται σε πολιτικά μηνύματα.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο ενώθηκε και σαν «γροθιά» έδωσε μία ηχηρή απάντηση στην Ομοσπονδία. Οι γερμανικοί σύλλογοι δημοσίευσαν στα social media των ομάδων τους φωτογραφίες στα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στέλνοντας μήνυμα στήριξης.

Οι ομάδες ανακοίνωσαν πως εάν το «ουράνιο τόξο» δεν εμφανιστεί στο Μόναχο υπό την αιγίδα της UEFA, θα φωτιστεί τουλάχιστον στα γήπεδα των Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Άουγκσμπουργκ.

Πρόκειται για μία συλλογική αντίδραση από τη Γερμανία στην πολιτική που χρησιμοποιεί ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, περιορίζοντας τα σύμβολα υπέρ των ομοφυλόφιλων, που εμφανίζονται στις διοργανώσεις της UEFA. Εκτός από το «όχι» του στο φωτισμό της «Αλιάνζ Αρσένα» θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία διεξήγαγε έρευνα για το περιβραχιόνιο του Νόιερ που ήταν στα χρώματα της κοινότητας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς