18.9 C
Athens

Μπόλονι: Ο Ρονάλντο δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι δεν ξεπέρασε τον Ζαρντέλ

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Πορτογαλίας με τη Γαλλία (23/6, 22:00) στη «L’ equipe», σχολιάζοντας τους Ραφαέλ Βαράν και Κριστιάνο Ρονάλντο με τους οποίους συνεργάστηκε στη Λανς και την Σπόρτινγκ αντίστοιχα.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν οι νεαροί τότε παίκτες με τους γονείς τους, η οποία τους βοήθησε στο να εξελιχθούν, ενώ αποκάλυψε πως ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι στη Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τον Μάριο Ζαρντέλ.

«Ήταν εξαιρετικό να μιλάς με τους γονείς του Βαράν στη Λανς. Με ρώτησαν ντροπαλά «νομίζεις ότι ο γιος μας θα φτάσει μακριά;». Το ίδιο συνέβη και με τη μητέρα του Ρονάλντο στη Μαδέιρα. Πίσω από αυτά τα αγόρια υπήρχε μια ισχυρή σχέση αγάπης με τους γονείς τους. Νομίζω ότι αυτό τους έδωσε την ηρεμία που απαιτείται στο άθλημα υψηλών επιδόσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία», τόνισε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού.

«Ο Ρονάλντο άφησε την οικογένειά του στα 12 για να πάει στο προπονητικό κέντρο, κάτι που δεν μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Δεν είχε κανέναν να τον παρηγορήσει. Ο Βαράν θα μπορούσε να πάει σπίτι.

Ο Κριστιάνο έχει μια αλαζονεία και έναν εγωισμό που είναι χαρακτηριστικά του φορ. Του Κουαρέσμα άρεσε πολύ το σόου, και του Κριστιάνο επίσης, αλλά ήμουν περισσότερο επικεντρωμένος στο να είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Τελείωσα την προπόνηση με τους επιθετικούς. Επικεντρώθηκα στους Μάριο Ζαρντέλ, Ζοάο Πίντο, Μάριους Νικολάε. Ο Κριστιάνο δεν ξεπέρασε ποτέ τον Ζαρντέλ και δεν το δέχτηκε. Είπε «προχωράμε, μία ακόμη σειρά, μία ακόμη σειρά!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς