19.7 C
Athens

Προειδοποίηση La Liga σε Μπαρτσελόνα: Αν δεν μειώσει τους μισθούς, δεν έχει… Μέσι

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, προειδοποίησε την Μπαρτσελόνα για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σχετικά με την υπογραφή του Μέσι, τονίζοντας πως αν δεν μειώσει συνολικά τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της, δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει.

Σε εννέα μέρες λήγει και τυπικά το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με τους «μπλαουγκάρα» και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει. Ωστόσο, ο Αργεντινός σταρ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη δημόσια για το εάν θα παρατείνει την 20ετή παραμονή του στην Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, ο Ζοάν Λαπόρτα, κατά καιρούς έχει εκφράσει την αισιοδοξία του ότι ο Λέο θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον καταλανικό σύλλογο, όμως ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό. Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Μέσι τελικά αποφασίσει να συνεχίσει στο «Καμπ Νόου» έχει προκύψει ένα νέο πρόβλημα, το οποίο η Μπάρτσα καλείται να διευθετήσει άμεσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ισπανικού πρωταθλήματος οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στο ανώτατο όριο μισθών που επιβάλλεται στο πρωτάθλημα.

«Η Μπαρτσελόνα έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο των μισθών», δήλωσε ο Τέμπας τη Δευτέρα (21/6). «Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Μέσι, αλλά για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να κάνουν περικοπές αλλού». 

Πριν από την πανδημία του κορωνοϊού οι Καταλανοί είχαν το μεγαλύτερο όριο στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας για το 2019-20 στα 671 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το νέο όριο της La Liga για τη σεζόν 2020-21 ήταν 382,7 εκατ. ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διοργανώτρια αρχή θα μπορούσε να μην της επιτρέψει να κάνει νέο συμβόλαιο στον Μέσι ή στους νέους παίκτες που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι, εάν δεν συμμορφωθεί με τους οικονομικούς κανονισμούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς