17.7 C
Athens

Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία 0-3: Οι Οράνιε πίκραναν τον Πάντεφ στο αντίο του από την εθνική

Μόλις 24 λεπτά κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας στο Άμστερνταμ απέναντι στην Ολλανδία, η οποία έκανε διαχείριση δυνάμεων (0-3) αλλά έδειξε πως δεν αστειεύεται.

Όπως και η Ιταλία, έτσι και οι Οράνιε έκαναν το 3/3 στον όμιλο φανερώνοντας όλες τις επιθετικές αρετές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη Σταχτοπούτα – στη διοργάνωση – Βόρεια Μακεδονία, ήταν ένα άκρως σημαντικό παιχνίδι, αφού ήταν το τελευταίο του σπουδαίου Γκόραν Πάντεφ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο 37χρονος φορ αποχώρησε εν μέσω αποθέωσης από τους συμπαίκτες του, αλλά και από Ολλανδούς και οπαδούς στις εξέδρες.

 

Οι παίκτες του Ντε Μπουρ έπρεπε να σπάσουν την οργανωμένη άμυνα των Σκοπιανών, οι οποίοι σκόραραν ένα γκολ που σωστά δε μέτρησε λόγω οφσάιντ και στο 24′ τιμωρήθηκαν όταν οι Ολλανδοί βρήκαν κενά στην αμυντική γραμμή τους.

Ο Μάλεν έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, άλλαξε με τον Ντεπάι που του έδωσε ξανά την μπάλα και έκανε κίνηση στην περιοχή για να εκτελέσει και να γράψει το 0-1.

 

To 0-1 του πρώτου μέρους ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικό, με τους Ολλανδούς να μπαίνουν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και να τελειώνουν κάθε ελπίδα των Σκοπιανών σε διάστημα επτά λεπτών.

Ο Ντεπάι έβγαλε ισάριθμες ασίστ για τον εκπληκτικό και προωθημένο Βαϊνάλντουμ που με πλασέ πέτυχε δύο γκολ και μάλιστα λίγο αργότερα για πολύ λίγο δεν κατάφερε να πετύχει χατ τρικ.

 

Ο Βέγκχορστ που πέρασε αλλαγή είχε δοκάρι, ενώ οι Σκοπιανοί είδαν και δεύτερο γκολ να τους ακυρώνεται σωστά και έτσι αποχώρησαν από τη διοργάνωση χωρίς καν να πάρουν βαθμό.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0-3

Γήπεδο: Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Άμστερνταμ

Σκόρερ: 24′ Ντεπάι, 51′, 58′ Βαϊνάλντουμ

Διαιτητής: Κόβατς (ΡΟΥ)

Κίτρινες: – / Ριστόφσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι, Κοσταντίνοφ

Βόρεια Μακεδονία (Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου, Ελμάς, Αντέμι (78′ Νικόλοφ), Τριτσόφσκι (56′ Τσουρλίνοφ), Μπάρντι (78′ Στογιανόφσκι), Αλιόσκι, Τραϊκόφσκι (68′ Χασάνι), Πάντεφ (68′ Κονσταντίνοφ).

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι (46′ Τίμπερ), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ντάμφρις (46′ Μπέργκχαους), Γκράβενμπερχ, Ντε Γιονγκ (79′ Γκάκπο), Βαϊνάλντουμ, Φαν Άανχολτ, Μάλεν (66′ Πρόμες), Ντεπάι (66′ Βέγκχορστ).

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – 3ος ΟΜΙΛΟΣ

  1. Ολλανδία 9 (8-2)
  2. Αυστρία 6 (4-3)
  3. Ουκρανία 3 (4-5)
  4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς