17.6 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Το Περού «κατατρόπωσε» την Κολομβία!

Η Εθνική ομάδα του Περού πέτυχε τεράστια νίκη, επικρατώντας της Κολομβίας με 2-1 για την 3η αγωνιστική του Group B στο Κόπα Αμέρικα!

Στο άλλο παιχνίδι τη ημέρας, Βενεζουέλα και Εκουαδόρ έφεραν ισοπαλία 2-2 και όλα παραμένουν ανοιχτά αναφορικά με την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία στο Group B:

1. Βραζιλία 6 (7-0) σε 2 αγώνες

2. Κολομβία 4 (2-2) σε 3 αγώνες

3. Περού 3 (2-5) σε 2 αγώνες

4. Βενεζουέλα 2 (2-5) σε 3 αγώνες

5. Εκουαδόρ 1 (2-3) σε 2 αγώνες

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Pedro Ludovico», της πόλης Γκοϊάνια, το Περού επικράτησε της Κολομβίας με 2-1 και πήρε τους πρώτους βαθμούς του στον όμιλο, έχοντας δύο αγώνες. Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα προηγήθηκε στο 17ο λεπτό με δεξί σουτ του Σέρχιο Πένια από το ύψος του πέναλτι.

Το φαβορί ήταν η Κολομβία, που ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μιγκέλ Μπόρχα στο 53′. Την παράβαση κέρδισε ο ίδιος ο Κολομβιανός επιθετικός της Τζούνιορ, καθώς ανατράπηκε από τον Περουβιανό τερματοφύλακα Πέδρο Γκαλέσε.

Η Εθνική ομάδα του Περού, όμως, έκανε την έκπληξη και πήρε τη νίκη με 2-1, σκοράροντας το καθοριστικό τέρμα στο 64′. Ο Κρίστιαν Κουέβα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γέρι Μίνα προσπάθησε να διώξει με το στήθος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την απόκρουση του Νταβίντ Οσπίνα. Ο στόπερ της Έβερτον σημείωσε αυτογκόλ…

Τα highlights της αναμέτρησης:

Βαθμός στις καθυστερήσεις για τη Βενεζουέλα

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Nilton Santos», της πόλης Ρίο ντε Τζανέιρο, η Βενεζουέλα ήρθε ισόπαλη 2-2 με το Εκουαδόρ και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά.

Το Εκουαδόρ προηγήθηκε στο 39′ με κοντινό σουτ του Άιρτον Πρεσιάδο, ενώ η Βενεζουέλα ισοφάρισε στο 51′ με την κεφαλιά του Έντσον Καστίγιο.

Ο Ισημερινός έκανε το 2-1 με τον Γκονσάλο Πλάτα στο 71′, χάρη σε μία αντεπίθεση και κοντινό τελείωμα, αλλά η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο πήρε το βαθμό στο 90’+1′ με κεφαλιά του Ρόναλντ Ερνάντες, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε μετά την ωραία βαθιά μπαλιά του Έντσον Καστίγιο.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς