23.3 C
Athens

Τζιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-2: Οι Μαδριλένοι επέστρεψαν στη La Liga, «φωνάζουν» οι Καταλανοί

Με απίστευτη ανατροπή στο «Μοντιλιβί», η Ράγιο Βαγιεκάνο πανηγύρισε την επιστροφή της στη La Liga μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Η ομάδα του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντονι Ιραόλα, επικράτησε με 2-0 της Τζιρόνα στην Καταλονία και πήρε την πρόκριση στα εκτός έδρας γκολ.

Η Τζιρόνα είχε επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Βαγιέκας, ωστόσο «πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο στην έδρα της. Μόλις στο 7′ ο Βελάσκες με βαθιά μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον ταχύτατο Άλβαρο Γκαρθία που έφυγε τετ α τετ και έσκαψε την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Χουάν Κάρλος για το 0-1.

Το 0-2 διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Άλβαρο Γκαρθία γύρισε από τα αριστερά στον Τρέχο που έκανε κοντρόλ και εκτέλεσε.

Η αποβολή του Βελάσκες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56′ υποχρέωσε τη Ράγιο να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, αλλά παρόλα αυτά εκείνη άντεξε στην πίεση και τελικά – με τη βοήθεια του Βιγιανουέβα που δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ της Τζιρόνα σε χέρι του Σάβελιτς – πανηγύρισε την άνοδο, την ώρα που οι Καταλανοί ήπιαν… δηλητήριο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάνοντας ξανά σε τελικό ανόδου.

Τζιρόνα (Φρανθίσκο): Χουάν Κάρλος, Σκιούτο, Χουάνπε, Αρνάου (60′ Στουάνι), Κόουτο (66′ Αδάι), Γκουμπάου (46′ Σαΐθ), Κριστόφορο (46′ Τεράτς), Μόντσου, Φρανκέσα (77′ Λούνα), Μπάρσενας, Σιλά

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ιραόλα): Ζιντάν, Μάριο Φερνάντεθ (77′ Αντβίνκουλα), Βελάσκες, Κάτενα, Φραν Γκαρθία, Κομεσάνια, Βαλεντίν (85′ Μάρτος), Τρέχο (76′ Κασμί), Ίσι, Άλβαρο Γκαρθία (85′ Μάριο Σουάρεθ), Μαρτίν (58′ Σάβελιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς