20.9 C
Athens

Φέντερερ: «Ο Τσιτσιπάς και ο Ζβέρεφ είναι από τους καλύτερους της γενιάς τους»

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε με εξαιρετικά λόγια τόσο για το Στέφανο Τσιτσιπά όσο και για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Μάλιστα ο Ελβετός τενίστας θεωρεί ότι οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν από τη γενιά τους.

Από εκεί και πέρα ο Φέντερερ μίλησε και για τις επιδόσεις αλλά και το ταλέντο του Ράφαελ Ναδάλ. Έναν αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει άπειρες φορές στο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για τον Ναδάλ: «Ο Ναδάλ έκανε απίθανα πράγματα όταν ακόμη ήταν έφηβος και νομίζω πως είχε κερδίσει περισσότερα από 20 τουρνουά, πριν ακόμη γίνει 20 ετών. Θεωρώ πως μαζί με τον Μπιορν Μποργκ, ήταν οι κορυφαίοι τινέιτζερς όλων των εποχών, γιατί έπαιζαν από μικροί τένις υψηλού επιπέδου».

Έπειτα για Τσιτσιπά-Ζβέρεφ, ανέφερε: «Καλώς ή κακώς, η σημερινή νέα γενιά δεν μπορεί να φτάσει αυτά τα επιτεύγματα, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστο να τους βλέπεις να αγωνίζονται και να παλεύουν κόντρα στους μεγαλύτερους. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν οι παλαιότεροι και θα έρθουν για να πάρουν την θέση τους τενίστες όπως ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Σαποβάλοφ, που φαίνεται ότι μπορούν να το κάνουν αυτό πιο γρήγορα από άλλους της γενιάς τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς