12.5 C
Athens

Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Μετά τους Τούρκους και οι Σκοπιανοί έτοιμοι για το αντίο!

Η Ουκρανία έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, στέλνοντας τους Σκοπιανούς να... πακετάρουν και να περιμένουν «σήμα» από τους Ολλανδούς το βράδυ ώστε να μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής

Την πρώτη της νίκη στο EURO 2020 πανηγύρισε το απόγευμα της Πέμπτης (17/6) η Ουκρανία, η οποία επικράτησε με 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας στη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της διοργανώσεις. Γιαρμόλενκο και Γιαρέμτσουκ οι δύο σκόρερ, που μέσα σε πέντε λεπτά έδωσαν προβάδισμα-νίκης στους Ουκρανούς, Αλιόφκσι ο σκόρερ των Σκοπιανών.

Το πρώτο της τρίποντο πανηγύρισε η Ουκρανία απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, με τους Σκοπιανούς από την άλλη να βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, μετά κι από τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους στη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή (13/6) γνώρισαν βαριά ήττα από την Αυστρία με 3-1 στην πρεμιέρα του EURO 2020.

Οι Ουκρανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το τρίποντο είναι μονόδρομος εάν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «16». Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης η Βόρεια Μακεδονία ένιωσε την «ανάσα» των Ουκρανών στον σβέρκο της, όταν ο Μαλινόφσκι δοκίμασε το σουτ από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Ντιμιτριέφσκι να παραχωρήσει σε κόρνερ.

Οι Σκοπιανοί δεν πήραν στα σοβαρά τις απειλές της Ουκρανίας, που είχε επίσης μία καλή στιγμή με τον Γιάρεμτσουκ στο 14′, ο οποίος αν και βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, προτίμησε να πασάρει προς τον συμπαίκτη του, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

«Καθάρισε» το ματς σε 5′

Ωστόσο, στο 29′ ο Αντρέι Γιαρμόλενκο έδωσε την απάντηση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ με τακουνάκι ο Ζιντσένκο, βρήκε στο 2ο δοκάρι τον Γιαρμολένκο, ο οποίος πλάσαρε για το κάνει το 1-0 και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Πριν καλά καλά όμως, συνειδητοποιήσουν οι Σκοπιανοί το πρώτο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά δέχθηκαν και δεύτερη ψυχρολουσία. Ο Γιαρέμτσουκ έπειτα από κάθετη πάσα του πρώτου σκόρερ βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Ντιμιτριέβσκι και διπλασίασε τα τέρματα.

 

«Μπήκε» στο παιχνίδι με πέναλτι

Στο δεύτερο μέρος η Βόρεια Μακεδονία επιχείρησε να πιέσει και τελικά η προσπάθειά της απέδωσε «καρπούς». Στο 51′ ο Μαλινόβσκι έβαλε δύσκολα στον Ντιμιτριέβσκι, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον Ουκρανό κίπερ να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση. Το κόρνερ που παραχώρησε ανέβασε τους Σκοπιανούς στην αντίπαλη περιοχή με τον Μπούστσαν να έχει και δοκάρι. Ο Πάντεφ έτρεξε να πάρει το «ριμπάουντ», αλλά ο Καραβάεφ τον ανέτρεψε και παραχώρησε πέναλτι.

Ο Αλιόσκι ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα, ωστόσο ο Μπούστσαν, έπεσε από τη σωστή πλευρά και απέκρουσε. Ο 29χρονος Σκοπιανός πήρε το «ριμπάουντ» και με προβολή έκανε το 2-1 σε κενή εστία στο 57′.

 

Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς στο 84′, αφού ο διαιτητής υπέδειξε για δεύτερη φορά στο ματς την άσπρη βούλα, μετά από χέρι του Αβραμόβσκι σε στατική φάση. Ο Μαλινόβσκι έστειλε την μπάλα αριστερά, όμως ο Ντιμιτριέβσκι κράτησε το 2-1.

 

Η Ουκρανία δυσκολεύτηκα στα τελευταία λεπτά, όμως η Βόρεια Μακεδονία δεν απείλησε με αξιώσεις, προκειμένου να διεκδικήσει την ισοφάριση. Το 2-1 έμεινε υπέρ των Ουκρανών, που πήραν τους πρώτους βαθμούς και μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2-1

Σκόρερ: 29′ Γιαρμόλενκο, 34′ Γιαρέμτσουκ / 57′ Αλιόσκι

Γήπεδο: Αρένα Νατσιονάλα, Βουκουρέστη

Κίτρινες: Σαπαρένκο /  Βελκόφσκι

Ουκρανία (Σεφτσένκο): Μπουσκάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι, Γιάρεμτσουκ

Βόρεια Μακεδονία (Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μουσλίου, Νικόλοφ (46′ Τραζκόβσκι), Αντέμι, Σπιρόφσκι (46′ Τσουρλίνοφ), Αλιόσκι, Μπάρντι, Ελμάς, Πάντεφ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς