Μια ευκαιρία στη Σούπερ Λιγκ θέλει ο Σπανός

Ο τεχνικός του Άρη μιλά για τη φετινή θριαμβευτική σεζόν και δηλώνει έτοιμος για τη Σούπερ Λιγκ

Ο προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ LIBERO 107.4. Είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες του για τον Θόδωρο Καρυπίδη, ενώ έκρινε ότι αξίζει να δουλέψει σε ομάδα της Σούπερλιγκα. Ακολουθεί το σημαντικότερο κομμάτι των δηλώσεών του.

Για τη χειρότερη στιγμή της σεζόν: «Η ήττα από τον ΟΦΗ. Σ’ ένα ματς, στο οποίο η ομάδα ήταν καταπληκτική στο πρώτο μέρος. Μία ολιγωρία όμως, μας κόστισε και χάσαμε τα πατήματα μας. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας σε κάποιες στιγμές. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ».

Για τη λογική της δημιουργίας της φετινής ομάδας: «Θυσιάσαμε το θέαμα για την ουσία. Με μία διαφορά. Δεν θέλαμε να… χρυσώσουμε το χάπι στον κόσμο. Εγώ ήθελα να λέω την πραγματικότητα με βάση τα δεδομένα που έχω. Ο Άρης δεν έφτασε ποτέ εκεί που ήθελα με την εικόνα του. Δεν έβλεπα αυτό που είχα μέσα στο μυαλό μου. Έπρεπε να λέω πάντα την πραγματικότητα, για να μην επαναπαυτούμε. Για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για την αίσθηση που πιστεύει ότι έχει ο κόσμος για αυτόν: «Πιστεύω ότι χαίρω της εκτίμησης του. Εντάξει, δεν… τρελαίνονται κιόλας. Αν λεγόμουν Κούπερ ας πούμε, δεν θα ήταν έτσι. Δανείζομαι το συγκεκριμένο όνομα, διότι ήταν από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο όνομα που πέρασε από τον πάγκο του Άρη. Όταν λοιπόν ο κόσμος έχει συνηθίσει τον Κούπερ και έρχεται ένας άνθρωπος από τη Β’ Εθνική, δεν τον αδικώ. Εγώ από αυτό που έζησα, είμαι ευχαριστημένος. Έζησα το χειροκρότημα του γηπέδου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Για τον Μπαργκάν: «Το θέμα του Κενάν είναι φυσικό. Αν τον… ντύναμε Κάσσο, με την τεχνική που έχει, θα ήταν ο καλύτερος ακραίος στην Ελλάδα. Πρέπει να αποφασίσει και να κάτσει να δουλέψει φουλ μία χρονιά».

Για το φετινό ρόστερ: «Νομίζω φέτος ο Παύλος(Μυροφορίδης), μας έβαλε δύσκολα. Υπήρχαν 28-30 παίκτες. Πολλοί καλοί παίκτες στην ίδια θέση, που βέβαια όπως αποδείχθηκε στο τέλος, όλοι χρειάστηκαν. Πάντα όμως θες κάτι παραπάνω. Σε γενικές γραμμές, δεν μπορούμε να είμαστε δυσαρεστημένοι με το ρόστερ. Ήταν εξαιρετικό και είναι ένα καλό ρόστερ για Σούπερ Λιγκ».

Για το αν αδίκησε κάποιους παίκτες: «Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά όχι εσκεμμένα. Τον Μπαργκάν για παράδειγμα, δεν τον βάζει όχι γιατί δεν μου άρεσε η φάτσα του. Αν το έκανα θα ήταν κακία. Όταν δουλεύεις, κάνεις σωστά αλλά και λάθη. Με αυτή την έννοια, ίσως να έχω αδικήσει κάποια παιδιά».

Για τον παραγκωνισμό και τελικώς τη φυγή του Στεφάνοβιτς. «Δεν μου έδωσε αυτά που περίμενα. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Έβλεπα πάντα τη διαφορά του, όταν τον έβρισκα αντίπαλο. Πήρε ευκαιρίες. Δεν ξεκίνησε σαν δεύτερος ή τρίτος. Ήταν ο πρώτος μεσοεπιθετικός μας. Αλλά ο Άρης δεν έχει περιθώρια χρόνου. Έμπαιναν παιδιά στο γραφείο μου και έκαναν παράπονα. Ήθελαν παιχνίδια για να πάρουν ρυθμό. Δεν είχαμε όμως την πολυτέλεια του χρόνου. Εκεί ξεκινάει και τελειώνει η διαχείριση του ρόστερ».

Για τον Αντώνη Καπνίδη. «Δεν συνέβη κάτι. Απλώς το παιδί ήθελε να παίζει περισσότερο. Θεώρησα ότι κάποιοι άλλοι ήταν καλύτερες λύσεις. Δεν υπήρχε τριβή. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν επιλογή προπονητή. Μπορεί να ήταν εδώ με άλλο προπονητή και να είχε 5-6 γκολ”.

Για τα όσα γράφονται περί αποχώρησης του: «Ένας δημοσιογράφος, όταν γράφει κάτι σημαίνει ότι θα έχει πληροφόρηση. Δεν πρέπει να τον αδικούμε. Είναι θεμιτό να γράφετε ό,τι θέλετε. Τη δουλειά σας, κάνετε. Ο κόσμος, σας ελέγχει. Δεν μπορώ όμως να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Θα έχω μία συνάντηση με τον πρόεδρο. Όλα όμως είναι καλά. Η οικογένεια του Άρη μου φέρθηκε πολύ καλά και τους ευχαριστώ».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Με τον Παύλο συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια και συνεννοούμαστε με τα μάτια. Δεν χρειάζεται να του πω τι μπακ πρέπει να πάρει. Ξέρει τι θέλω. Αναφορικά με το πόσο με επηρεάζει, ο Παύλος υπήρχαν εβδομάδες που δεν ήξερε την ενδεκάδα. Υπήρχαν όμως και άλλες φορές που μιλούσαμε και ρωτούσε ή μου έδινε συμβουλές. Δεν μου έλεγε όμως ποιον να βάλω ή να βγάλω. Εδώ στην Ελλάδα φτάσαμε σε σημείο, να φοβάμαι να πάω κοντά στον Μυροφορίδη γιατί μπορεί να πουν ότι παίρνω οδηγίες», είπε και συμπλήρωσε:

«Αν ο Μυροφορίδης πάει σε μία ομάδα και απαιτήσει να πάω μαζί του, θα πάω. Είναι ηθικό το ζήτημα. Είναι αυτόνομος. Κολλήσαμε μετά τη συνεργασία μας στη Λαμία. Πήγαμε μαζί σε δύο-τρεις ομάδες. Για τον Παύλο η Β’ Εθνική πια είναι βαρετή. Όταν σε τέσσερις αγωνιστικές περιόδους και παίρνεις πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές, είναι σημαντικό. Δείχνει ότι έχεις κάνει κάτι».

Για το αν θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να κάνει το άλμα στη Σούπερ Λιγκ: «Νιώθω ότι μπορώ. Μετά τον Άρη και όταν έχεις πετύχει στον πάγκο του, μπορεί να κάτσει παντού. Ούτε λέω ότι είμαι ο προπονητής της χρονιάς, ούτε τίποτα. Απλά ο Άρης είναι μεγάλο “σχολείο”. Δεν διακρίνω διαφορές του Άρη με πρωταθλήτριες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν βλέπω διαφορά του προπονητή που πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, με έναν προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο του Άρη».

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη: «Είναι πανέξυπνος σαν άνθρωπος. Είναι και νεαρός. Είναι σημαντικό αυτό για να προσεγγίσει κόσμο και παίκτες. Έχει όμως ένα κακό. Γίνεται εύκολα φίλος με ανθρώπους που δεν πρέπει. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι φίλος με τον δημοσιογράφο, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και τους παίκτες. Εγώ στη θέση του, όταν θα με έβλεπαν οι παίκτες, θα έπρεπε να με… τρέμουν με την καλή έννοια. Να με σέβονται. Είναι ιδιαίτερα φιλικός με όλους. Είναι εξαιρετικό αλλά πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή. Όποιος την περάσει, πρέπει να πέσει στον γκρεμό ή να του κοπεί το πόδι. Μπορεί να είμαι σκληρός ή παλιάς νοοτροπίας, αλλά έχω παραδείγματα προέδρων που πέτυχαν με αυτό τον τρόπο».