15 C
Athens

Η συγκλονιστική συνομιλία του Έρικσεν με τον γιατρό της UEFA: «Γ…ώτο, είμαι μόνο 29 ετών»

Οι πρώτες λέξεις του Έρικσεν λίγο μετά την κατάρρευση του στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης ανατριχιάζουν - Τι λέει ο γιατρός που τον επανέφερε στη ζωή

Η στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στο χορτάρι του Πάρκεν της Κοπεγχάγης είναι μία εικόνα που θα συντροφεύει για πάντα τις μνήμες μας, όταν θα γυρίζουμε πίσω το χρόνο στη διοργάνωση του Euro 2020. Ωστόσο, οι πιο δυνατές εικόνες και ιστορίες ήρθαν αργότερα, όταν ο Έρικσεν άνοιξε ξανά τα μάτια του, δίνοντας ελπίδα -κυρίως- σε όσους έζησαν το δράμα από κοντά.

Ένας από αυτούς και ο Γερμανός ιατρός της UEFA, Γενς Κλάϊνφλεντ, ο άνθρωπος που ουσιαστικά επανέφερε τον Δανό άσο στη ζωή.

Ο έμπειρος ιατρικός επιστήμονας παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Funke», αποκαλύπτοντας τη σοκαριστική στιχομυθία του με τον Κρίστιαν Έρικσεν, μόλις ο τελευταίος ανέκτησε τις αισθήσεις του και ανέπνευσε ξανά.

Η περιγραφή των γεγονότων δεν μπορεί παρά να σας ανατριχιάσει:

«Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Ερικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή. Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ στα μάτια και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Ερικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ…ώτο, είμαι μόνο 29 ετών».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύθηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», υπογράμμισε ο Γερμανός «ήρωας» του Δανού μέσου.

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», ήταν η τελευταία του τοποθέτηση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς