16.2 C
Athens

NBA: Η ανατροπή της χρονιάς από τους Χοκς, αγκαλιά με μία ιστορική πρόκριση οι Κλίπερς (vids)

Ιστορικές ματσάρες τα ξημερώματα της Πέμπτης στο NBA! Ατλάντα Χοκς και Λος Άντζελες Κλίπερς πήγαν κόντρα στα προγνωστικά και τη μπασκετική… μοίρα, αμφότεροι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό και πλέον βρίσκονται με το ένα πόδι στους τελικούς Δύσης και Ανατολής, αντίστοιχα.

Το ματς της βραδιάς έγινε στη Φιλαντέλφεια, εκεί όπου οι Χοκς έβγαλαν τρομερή ενέργεια και ψυχή για να επιστρέψουν από το -26 του τρίτου 12λεπτου και να πάρουν ένα σπουδαίο διπλό με 109-106.

Με ένα τρομερό επιμέρους σκορ 40-19 στη τέταρτη περίοδο και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τρέι Γιανγκ (37π.) και Γκαλινάρι (16 π.), οι Χοκς κατόρθωσαν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να πανηγυρίσουν το απίθανο break με 109-106 και να βρεθούν ένα βήμα από τους τελικούς της Ανατολής (προηγούνται με 3-2 και έχουν ματς στην έδρα τους)!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, οι Κλίπερς παρά την ηχηρή απουσία του Καουάι Λέοναρντ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζορτζ έφυγαν νικητές από τη Γιούτα (111-119), έφεραν τη σειρά στο 3-2 υπέρ τους και πλέον μπορούν να «καθαρίσουν» στην έδρα τους την υπόθεση πρόκριση, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση στους τελικούς της Δύσης.

Ο Πολ Τζορτζ πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση εν τη απουσία του Κουάι μετρώντας 37 πόντους, 16 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 μπλοκ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς