23.3 C
Athens

Ιταλία – Ελβετία 3-0: Τριάρα πρόκρισης για την εκπληκτική Σκουάντρα Ατζούρα!

Με show Λοκατέλι και γκολ Ιμόμπιλε για δεύτερο σερί παιχνίδι, η μαγική Ιταλία «καθάρισε» την Ελβετία με συνοπτικές διαδικασίες και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του EURO!

Η Ιταλία που όλοι θέλουμε να βλέπουμε, η Ιταλία που όλοι απολαμβάνουμε! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι με όπλα τη συμπαγή αμυντική της λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της στην επίθεση, επικράτησε με 3-0 της Ελβετίας στη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου στη Ρώμη, έφτασε τους 6 βαθμούς και προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16»!

Μάλιστα, θέλει απλώς μια ισοπαλία με την Ουαλία προκειμένου να καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο και στη συνέχεια να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και με καλό διασταύρωση στη φάση των «16» – για να αποφύγει και την επικίνδυνη Ολλανδία – που πιθανώς θα πάρει την πρωτιά στο τρίτο γκρουπ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι διατήρησε την ίδια ενδεκάδα όπως απέναντι στην Τουρκία και με πίεση στην μπάλα φρόντισε να βραχυκυκλώσει την ανάπτυξη των Ελβετών που παρατάχθηκαν με τρεις στόπερ και θα μπορούσαν να βρεθούν πίσω στο σκορ από το 19′, όταν ο Κιελίνι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR πήρε πίσω το γκολ για χέρι του Ιταλού στόπερ πριν το κοντρόλ.

Μάλιστα, ο αμυντικός της Γιουβέντους υπήρξε άτυχος, αφού πέντε λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Ατσέρμπι.

Κανένα πρόβλημα όμως. Δύο λεπτά αργότερα, ξεκίνησε το show του Μάνουελ Λοκατέλι που με βαθιά μπαλιά στα δεξιά βρήκε τον συμπαίκτη του στη Σασουόλο, Ντομένικο Μπεράρντι και γύρισε παράλληλα στον 23χρονο μέσο που έκανε κίνηση χωρίς μπάλα και πάτησε περιοχή για να γράψει το 1-0 με ωραίο τελείωμα.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μίλαν – η οποία πρέπει να τραβάει τα μαλλιά της που τον πούλησε για… ψίχουλα στη Σασουόλο – έγραψε στο 52′ το 2-0 με υπέροχο συρτό σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου Ζόμερ.

ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΟΚΑΤΕΛΙ

 

Η Ελβετία υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε μόλις μία επέμβαση, στο 66′, όταν ο Ζούμπερ από πλάγια θέση εκτέλεσε, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ έκλεισε τη γωνία του και απομάκρυνε στην πρώτη – και μοναδική – του απόκρουση στα δύο παιχνίδια της Ιταλίας.

Ο Ιμόμπιλε έψαξε τη στιγμή του δις, αλλά και τα δύο σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση με το αριστερό έφυγαν άουτ. Η τρίτη του όμως, ήταν και η φαρμακερή. Ο φορ της Λάτσιο δοκίμασε το πόδι του, με τον Ζόμερ να κάνει κάκιστη εκτίμηση στη φάση και να δέχεται τρίτο γκολ.

ΤΟ 3-0 ΤΟΥ ΙΜΟΜΠΙΛΕ

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 3-0

Γήπεδο: Ολίμπικο – Ρώμη

Σκόρερ: 26′, 52′ Λοκατέλι, 89′ Ιμόμπιλε

Διαιτητής: Καράσεφ (ΡΩΣ)

Κίτρινες: – / Γαβράνοβιτς

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24′ λ.τρ. Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (70′ Τολόι), Ινσίνιε (69′ Κιέζα), Ιμόμπιλε

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακάντζι, Τζάκα, Φρόιλερ (84′ Σόου), Εμπαμπού (58′ Βίντμερ), Ρικάρντο Ροντρίγκες, Σακίρι (76′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (46′ Γαβράνοβιτς), Εμπολό

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιταλία – Ελβετία 2-0

Τουρκία – Ουαλία 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΑΤΣ

  1. Ιταλία 6 (5-0)
  2. Ουαλία 4 (3-1)
  3. Ελβετία 1 (1-3)
  4. Τουρκία 0 (0-5)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς