20.7 C
Athens

Χιούλμαντ κατά UEFA: «Αναβολή με κρούσματα κορωνοϊού, αλλά όχι με ανακοπή καρδιάς»

Η Δανία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO και υποχρεούται να μαζέψει τα κομμάτια της μετά το σοβαρό περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Ο προπονητής της εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, άσκησε εκ νέου κριτική στην UEFA, επειδή δεν έδωσε στους Σκανδιναβούς την επιλογή αναβολής του αγώνα με τη Φινλανδία, μετά το έμφραγμα του Έρικσεν και εξήγησε πως δεν ασκείται καλή εξουσία με τα πρωτόκολλα, αλλά κάποιες στιγμές χρειάζεται και η συμπόνια.

«Το μόνο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν να βάλουμε τους παίκτες σε ένα λεωφορείο και να τους στείλουμε σπίτι. Και μετά να το αντιμετωπίσουμε. Με κρούσματα κορωνοϊού, είναι δυνατόν να αναβληθεί ένα παιχνίδι για 48 ώρες. Αλλά με ανακοπή καρδιάς, προφανώς δεν είναι. Και νομίζω ότι είναι λάθος. Δεν ασκείς απαραίτητα καλή εξουσία με τα πρωτόκολλα. Μερικές φορές, μια καλή ηγεσία μπορεί να είναι η καθοδήγηση με συμπόνια», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Νιώσαμε ότι μας πίεσαν και μας έβαλαν σε δίλημμα. Υπήρχαν δύο δυνατότητες. Ήταν πολύ σαφές. Είναι εντελώς λάθος αν κάποιος πιστεύει ότι είπαμε ότι θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ δύο σεναρίων. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αλήθεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς