23.2 C
Athens

Τι κατέθεσε η φίλη του 25χρονου που έχασε τη ζωή του στου Φιλοπάππου

Αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες πτώσης του στα βράχια • Οκτώ προσαγωγές αλλοδαπών, δεν αναγνώρισε κανέναν η κοπέλα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση της φίλης του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα, που έχασε τη ζωή του στου Φιλοπάππου, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ληστές το βράδυ της Τετάρτης.

Προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της πτώσης του νεαρού στα βράχια, αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία ή αν γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η κατάθεση της κοπέλας δεν ήταν διαφωτιστική, καθώς όπως είπε η ίδια, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.

Στην κατάθεσή της η νεαρή από την Πορτογαλία, περιγράφει ότι λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο, πιστωτικές κάρτες και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή που κρατούσε την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όταν ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος και ξεψύχησε στο δρόμο προς το νοσοκομείο.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Βίντεο από το σημείο της πτώσης:

Δεν βρίσκει θανάσιμο τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την νεκροτομή, από την πρώτη εξέταση του πτώματος, δεν βρίσκει θανάσιμο τραύμα από μαχαίρι και ο θάνατος φαίνεται ότι προήλθε από ένα χτύπημα στο κεφάλι, που αποδίδεται στην πτώση. Ωστόσο, τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Η κοπέλα επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν μπορούσε να δώσει αξιόπιστα στοιχεία για την εθνικότητα των δραστών. Της επιδείχθηκαν, πάντως, οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι προσήχθησαν από την περιοχή αμέσως μετά το συμβάν, αλλά δεν αναγνώρισε κάποιον, γι’ αυτό κρατούνται για διοικητική απέλαση, επειδή δεν είχαν έγγραφα για νόμιμη παραμονή στη χώρα.

Φοιτητής ή εργαζόμενος στη Γλασκώβη ο 25χρονος

Συγκεχυμένες είναι στο μεταξύ οι πληροφορίες για το τι έκανε ο 25χρονος στη Γλασκώβη, καθώς άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν φοιτητής στο εξωτερικό και άλλες ότι εργαζόταν σε ξενοδοχείο στη Γλασκώβη.

Μπουκάλια μπύρας και σπασμένα γυαλιά στο βραχάκι

Σημαντικά στοιχεία είναι πως πάνω στον βραχάκι βρέθηκαν μπουκάλια μπύρας αλλά και σπασμένα γυαλιά που δείχνει ότι ίσως έγινε κάποια μάχη μεταξύ των ληστών και του νεαρού άντρα, ενώ φαίνεται καθαρά η κηλίδα αίματος στο σημείο που έπεσε με το κεφάλι ο 25χρονος.

Ο άτυχος Νικόλαος Μουστάκας, ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου να κάνει τις διακοπές του και να ξεφύγει από το πιεστικό πρόγραμμα της ξένης χώρας.

Κατά την διάρκεια των διακοπών του στην γενέτειρα του, ο Νίκος επισκέφθηκε την Κέρκυρα και την Κρήτη ενώ ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να δει τους δικούς του ανθρώπους στον Αγιο Στέφανο που μεγάλωσε, όμως η μοίρα του ήταν να βρεθεί χθες το βράδυ στην περιοχή του Φιλοπάππου και να σκοτωθεί μετά από ληστεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή του λόφου, πάνω από το Κουκάκι και τα Πετράλωνα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γκέτο περιθωριακών και οι ληστείες και τα ναρκωτικά είναι πολύ συχνό φαινόμενο τις νυχτερινές ώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς