16.2 C
Athens

Όταν ο Στέρλινγκ σκόραρε όντως στο «σπίτι» του (pic)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής στο Αγγλία – Κροατία και χάρη στο «χρυσό» γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος στο «Γουέμπλεϊ» έσπασε την κατάρα που κυνηγούσε επί χρόνια τα «τρία λιοντάρια». Πέραν όμως της δεξιοτεχνίας και της μεγάλης σημασίας του γκολ που σημείωσε αξίζει να ασχοληθούμε με την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό. Γιατί ο Στέρλινγκ όντως σκόραρε στο «σπίτι» του.

Τα «τρία λιοντάρια» έκαναν το χρέος τους στο «Γουέμπλεϊ». Η αρχή έγινε και ετοιμάζονται για τη συνέχεια, όπου την Παρασκευή (18/6) θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη συγκομιδή απέναντι στη Σκωτία.

Μία τρομερή ενέργεια του Κάλβιν Φίλιπς και ένα εξαιρετικό τελείωμα του Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αρκετό για να σπάσει η κατάρα που κυνηγούσε την Αγγλία στις πρεμιέρες των EURO 2020. Για την ακρίβεια, στα εννέα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει στην πρεμιέρα.

Στο 57′ ο Στέρλινγκ έκανε τους Άγγλους να ζητωκραυγάζουν και να τραγουδούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία πλέον το «it’s coming home». Ο 27χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είδε να περνάει μπροστά του όλη η παιδική του ηλικία και ένα από τα όνειρά του, όταν κλωτσούσε την μπάλα στη γειτονιά του Μπρεντ να γίνεται πραγματικότητα.

 

Έχει διπλή σημασία για τον Στέρλινγκ το μέρος που πέτυχε το γκολ. Γιατί; Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το «Γουέμπλεϊ» εδρεύει στο Μπρεντ, το μέρος όπου μεγάλωσε ο Άγγλος διεθνής. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και με τη βοήθεια μίας μηχανής του χρόνου είναι σίγουρο πως κάπου εκεί κοντά, στα στενά του βορειοδυτικού Λονδίνου θα βλέπαμε τον πιτσιρικά Ραχίμ με μία μπάλα στα πόδια.

Ο Στέρλινκ άνοιγε την πόρτα του σπιτιού του και σε 478 μέτρα βρισκόταν έξω από το «Γουέμπλεϊ». Σαν όνειρο, σαν φευγαλέα σκέψη τού περνούσε από το μυαλό ότι ίσως κάποια μέρα κατάφερνε να αγωνιστεί σε αυτό το επιβλητικό γήπεδο. Και τα κατάφερε! «Πάντα έλεγα πως αν παίξω εδώ, δύο λεπτά από το σπίτι μου πρέπει να σκοράρω και το συναίσθημα ήταν υπέροχο», δήλωσε στο φινάλε του αγώνα με την Κροατία.

 

Το «Γουέμπλεϊ» είναι το ποδοσφαιρικό «σπίτι» του. Το «Γουέμπλεϊ» τού θυμίζει από που ξεκίνησε και τι πέτυχε. Έπρεπε να σκοράρει, ήταν ανάγκη. Το χρωστούσε στον μικρό Ραχίμ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς