20.9 C
Athens

Ολλανδία – Ουκρανία 3-2: Έκαναν τα εύκολα δύσκολα οι Οράνιε

Με τον απίστευτο Ντάμφρις να έχει συμμετοχή στα τρία γκολ, οι Ολλανδοί πήραν μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα και δεν «πλήρωσαν» το προσωρινό μπλακ άουτ στο διάστημα 75'-79'

Από τον παράδεισο στην κόλαση κι από την κόλαση ξανά στον παράδεισο η Ολλανδία. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ επιβλήθηκε με 3-2 της Ουκρανίας στο Άμστερνταμ, σε ένα αποτέλεσμα που δεν αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, αφού οι Οράνιε είχαν την κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ο Ντε Μπουρ παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε, επέμεινε στο 3-5-2 (αντί για το 4-3-3 που ζητούσαν οι οπαδοί) και δικαιώθηκε με τρίποντο στην πρεμιέρα της στον 3ο όμιλο. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ντάμφρις, με τον Ολλανδό μπακ της Αϊντχόφεν να έχει συμμετοχή και στα τρία γκολ!

 

Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με κινητήριο μοχλό τον Βαϊνάλντουμ, έκαναν άνω-κάτω την άμυνα των Ουκρανών και δοκίμαζαν διαρκώς τα αντανακλαστικά του Μπούστσαν. Από την άλλη, οι Ουκρανοί δεν είχαν τελική πάσα και ως εκ τούτου με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Στεκέλενμπουργκ.

Στο 39′ ο Βαϊνάλντουμ υποχρέωσε σε τεράστια επέμβαση τον Μπούστσαν, ο οποίος δεν απέφυγε το μοιραίο στο 52ο λεπτό. Ο Ολλανδός νέος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν μετά το γύρισμα του Ντάμφρις από τα δεξιά, έπιασε το ριμπάουντ στην ασταθή επέμβαση του Ουκρανού τερματοφύλακα.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΒΑΪΝΑΛΝΤΟΥΜ

 

Πριν συνέλθουν οι Ουκρανοί, ο Ντάμφρις έκανε νέα επέλαση, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Βέγκχορστ, με τον φορ της Βόλφσμπουργκ με δυνατό σουτ να γράφει το 2-0 και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΒΕΓΚΧΟΡΣΤ

 

Ο Σεφτσένκο έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Μάρλος και με την είσοδο του Σαπαρένκο η Ουκρανία κέρδισε μέτρα. Στο 75′ ο Γιαρμολένκο έπιασε ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό και από τα φάλτσα η μπάλα έφτασε στο δεξί παραθυράκι του Στεκέλενμπουργκ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε άπαντες στον ύπνο και με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2.

ΤΟ 2-1 ΤΟΥ ΓΙΑΡΜΟΛΕΝΚΟ

 

ΤΟ 2-2 ΤΟΥ ΓΙΑΡΕΜΤΣΟΥΚ

 

Αυτός που λύτρωσε τους Οράνιε τελικά ήταν ο εκπληκτικός Ντάμφρις. Ο Άκε έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ο έτερος μπακ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, γλιτώνοντας από την γκέλα την ομάδα του.

ΤΟ 3-2 ΤΟΥ ΝΤΑΜΦΡΙΣ

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 3-2

Γήπεδο: Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Άμστερνταμ

Σκόρερ: 52′ Βαϊνάλντουμ, 59′ Βέγκχορστ, 85′ Ντάμφρις / 75′ Γιαρμολένκο, 79′ Γιάρεμτσουκ

Διαιτητής: Μπριχ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: – / Σίντορτσουκ

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Άκε), Φαν Άανχολτ (64′ Φαν Άανχολτ), Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Βέγκχορστ (88′ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90+1′ Μάλεν).

Ουκρανία (Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Γιαρμολένκο, Ζουμπκόφ (13′ Μάρλος / 64′ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς