17.8 C
Athens

Η Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός!

Η λογική έλεγε πως όποιος περάσει από το ζευγάρι Σάκκαρη – Κρεϊτσίκοβα θα γινόταν αυτομάτως και το μεγάλο φαβορί για το φετινό Ρολάν Γκαρός. Δυστυχώς για την Ελλάδα η δεύτερη ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση, επιβεβαιώνοντας στον τελικό τις αρχικές εκτιμήσεις…

Η 25χρονη Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο του Roland Garros επικρατώντας στον τελικό της 29χρονης Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα  μετά από δύο ώρες αγώνα, με 6-1, 2-6, 6-4. Η Κρεϊτσίκοβα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σε γκραν σλαμ, στον 5ο τελικό της καριέρας της. Με την επιτυχία της αυτή ανέβηκε από την 33η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην 15η. Η θρυλική Τσέχα Μαρτίνα Ναβρατίλοβα παρέδωσε το βραβείο στη συμπατριώτισσά της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος καριέρας στο μονό για την Κρεϊτσίκοβα, μετά από αυτόν που κατέκτησε πριν δυο εβδομάδες στο Στρασβούργο. Αύριο, Κυριακή (13/6), θα διεκδικήσει να κάνει το… double στο Παρίσι, μιας και θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, με παρτενέρ την Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η Παβλιουτσένκοβα, Νο 32 στον κόσμο, αν και ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της γκραν σλαμ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η Κρεϊτσίκοβα βρέθηκε πίσω με μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά έσπασε δύο φορές το σερβίς της Παβλιουτσένκοβα και εν συνεχεία πήρε άνετο προβάδισμα με 4-1 στα γκέιμ. Η Ρωσίδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του σετ να αντιδράσει και έτσι η Κρεϊτσίκοβα το κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση και 6-1 στα γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ, η Παβλιουτσένκοβα αντέδρασε, ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε με 4-1. Παρά τη μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού της Παβλιουτσένκοβα, η Ρωσίδα άντεξε, έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς της Τσέχας και έκανε το 1-1 στον τελικό.

Στο τρίτο σετ, έγινε «μάχη» ανάμεσα στις δύο τενίστριες, έμεινα κοντά στα γκέιμ, ωστόσο η Τσέχα μετά το 5-4 έμεινε ψύχραιμη στο τέλος και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Η τελευταία φορά που μια τενίστρια κατέκτησε την ίδια εβδομάδα τον τίτλο του Roland Garros, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, ήταν η Μέρι Πιρς, το 2000. Μετά από 21 χρόνια, η Κρεϊτσίκοβα βρίσκεται ένα ματς μακριά από το να το πετύχει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς