18.9 C
Athens

O τουρκικός Τύπος «κράζει» το σύνολο του Γκιουνές: Δειλοί, άτολμοι, χλωμοί!

Η Τουρκία παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στην δική της πρεμιέρα στο Euro χθες βράδυ στο Ολίμπικο, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (3-0) από την Ιταλία και έγινε η πρώτη ομάδα που δέχεται 3 γκολ, δίχως να πετύχει κανένα, σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το σύνολο του Σενόλ Γκιουνές έπαιξε περισσότερο με το μυαλό στην άμυνα, δίχως να βγάλει την ποιότητα του στο χορτάρι και το πλήρωσε με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον, έχει άλλες δύο ευκαιρίες ώστε να διορθώσει τις «ζημιές» του πρώτου αγώνα και να πετύχει τον μίνιμουμ στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Βέβαια, πίσω στη χώρα τους έχει ξεκινήσει για τα καλά η γκρίνια με τον τουρκικό Τύπο να ασκεί σκληρή κριτική στους παίκτες του Γκιουνές που, όπως αναγράφεται σε πολλά μέσα, παρουσιάστηκαν με μπλαζέ ύφος λόγω των φετινών επιτυχιών τους σε συλλογικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mlliyet που αναφέρει:

«Ξυπνήσαμε με μια τεράστια αισιοδοξία την ημέρα του αγώνα. Στο μυαλό όλων δεν υπήρχε η λέξη ήττα και μάλλον το χειρότερο σενάριο ήταν μια ισοπαλία. Έτσι, δεν λάβαμε ποτέ υπόψη την Ιταλία. Μια Ιταλία η οποία με τον Μαντσίνι έχει ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, τον ίδιο Μαντσίνι που εμείς τον είχαμε γυρίσει πίσω στην Ιταλία με τις κλωτσιές. Παρόλα αυτά πιστεύαμε ότι η «χρυσή» μας γενιά θα έκανε την δουλειά.

Δεν ξέραμε αν ήμασταν ντροπαλοί ή δειλοί. Η Ιταλία ξεκίνησε όπως περιμέναμε, δεν μας προκάλεσε εντύπωση. Η έκπληξη ήταν στην Τουρκία, στάσιμη, χλωμή. Μόνο άμυνα και τίποτα άλλο σε σημείο που ο Κιελίνι έπαιζε στο δικό μας μισό. Δυστυχώς δημιουργήσαμε ένα κλίμακα εύκολου αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς